Cum se face deszapezirea in Japonia, Suedia sau SUA, in comparatie cu Romania. VIDEO

Daca in Romania deszapezirea este, in mod obisnuit, un mare dezastru, in alte tari, precum Japonia, Suedia, Statele Unite sau Germania, aceasta operatiune pare, pastrand proportiile, ca o joaca pentru autoritati.

La noi in tara, autoritatile par a fi fost luate iar prin surprindere de caderile masive de zapada, de ANM a anuntat posibilitatea unui Cod Rosu inca de vineri.

Daca in Capitala marile artere au fost cat de cat circulabile, stradutele si aleile au fost uitate de pluguri.

In alte tari, un exemplu fiind Japonia, plugurile creeaza adevarate tuneluri si elibereaza strazile cat ai clipi din ochi.

Un alt exemplu bun este Suedia, unde operatiunea beneficiaza si de ajutorul unui camion care este incarcat cu zapada culeasa, aceasta nefiind doar data intr-o parte, unde se creeaza adevarati munti de nea.

Amintindu-ne de zecile de trenuri anulate din cauza blocajelor de pe caile ferate, autoritatile din Statele Unite demonstreaza ca zapada nu este peste tot un impediment pentru circulatia trenurilor.

Un ultim exemplu este Germania, unde excavatoarele culeg zapada adunata pe laturile drumurilor si o descarca in zone unde aceasta nu afecteaza traficul rutier si pietonal.

Modifică setările cookies