Cele zece lucruri pe care orice turist trebuie sa le aiba in rucsac, atunci cand urca pe munte

Cele zece lucruri esentiale pe care persoanele care planuiesc sa urce pe munte trebuie sa le aiba in rucsac au fost schimbate din anii ’30, cand a fost intocmita pentru prima data o astfel de lista.

Pe atunci, cele zece lucruri esentiale erau o harta, o busola, ochelari de soare si crema de plaja, mancare, apa, imbracaminte, lanterna, trusa de prim ajutor, chibrituri sau ceva util pentru pornirea unui foc, cutit.

In ziua de azi, cele zece lucruri pe care orice turist trebuie sa le aiba la el sunt un GPS, sau orice alt sistem de navigatie, echipament de protectie solara, echipament anti-umezeala, echipament de iluminat, trusa de prim ajutor, chibrituri sau bricheta, unelte(cutit, fluier, banda adeziva, ceas), hrana, apa si un adapost in cazuri de urgenta, cum ar fi un cort sau un sac de dormit.

Cu toate acestea in rucsac, orice turist aflat in pericol sau ratacit pe munte va putea sa supravietuiasca o perioada, pana cand disparitia sa va fi sesizata, iar salvamontistii vor pleca in cautarea lui.

Modifică setările cookies