Cele mai ieftine locuri din Europa pentru practicantii de snowboarding

Snowboarding-ul nu a fost niciodata un sport ieftin. Din contra: in comparatie cu alte sporturi, acest hobby presupune cheltuieli mari, de la investiile in echipament, la banii cheltuiti pe partiile speciale.

Daca te gandesti la o vacanta in strainatate pentru a te da cu placa in voie, exista cateva variante ieftine pe care trebuie neaparat sa le ai in vedere. Iata un top al statiunilor in care preturile sunt rezonabile pentru cei care practica snowboarding-ul:


1. Saint Jean d'Aulps, Franta

La prima vedere, este un sat putin iesit din tipare, insa partiile nu foarte periculoase si deloc aglomerate sunt un atuu suficient pentru a alege aceasta destinatie. Ca sa nu mai punem la socoteala pretul rezonabil pentru o zi pe partie: 19 £ pe zi si 101 £ pe saptamana.


2. Gruesch Danusa, Elvetia

Micuta si cu o atmosfera intima, cu partii numai bune pentu o coborare lina, aceasta statiune este mai degraba o varianta ideala pentru o minivacanta de 2-3 zile, iar pretul pentru permisul de o zi este 21 £ pe zi si de 84 £ daca vrei totusi sa stai o saptamana.

Sursa foto: en.graubuenden.ch


3. Alpspitzbahn, Germania

Daca iti place sa duci adenalina la extrem, atunci aici e de tine. Aceasta statiune micuta, deloc aglomerata, iti ofera sansa de a face snowboard chiar si pe timp de noapte, iar permisul pentru o zi intreaga de distractie te costa 25 £.


Sursa foto: www.oberallgaeu.de

4. Adelboden, Elvetia

Desi sufera la capitolul lifturi si telecabine care sa faca legatura intre partii si statiune, si ai nevoie de rabdare si rezistenta sa ajungi in varful partiei, aceasta locatie este potrivita pentru snowboarderii intermediari. Accesul pe partie te costa 26 £ pentru o zi si 115 £ pentru o vacanta de o saptamana.


5. Innsbruck, Austria

Considerata capitala europeana a snowboarding-ului, Innsbruck se poate lauda cu unele dintre cele mai bune partii pentru cei care se dau cu placa si care vor o vacanta activa. Pantele sunt ideale pentru snowboarderii intermediari, dar si pentru cei avansati care nu vor totusi sa riste prea mult. Desi este numita de unii o statiune de "fite", pretul pentru o zi pe partie este de 25-27£, iar permisul pentru o saptamana este de 136 £.


6. Morgins, Elveția

Mornings este considerata o statiune de familie, insa asta nu inseamna ca persoanele care cauta aventura se vor plictisi. Pretul pentru o zi de distractie pe partie este de doar 29 £.

Modifică setările cookies