Cele mai bune statiuni de schi pentru familii. In Avoriaz, esti dus la hotel cu sania trasa de cai

Cine spune ca, daca ai copii mici, nu poti pleca linistit in vacanta la schi? In prezent, tot mai multe statiuni se intrec in a oferi conditiile cele mai bune pentru ca parintii pasionati de ski sau snowboarding, dar si copiii lor, sa se bucure de o vacanta perfecta.

Totusi, familiile cu copii mici trebuie sa aleaga cu grija statiunile in care isi vor petrece vacanta, in functie de partii, de conditiile de cazare, dar mai ales de serviciile de ingrijire oferite pentru cei mici.

Astfel, iata topul celor mai bune statiuni de schi unde poti merge cu familia:


Alpbach - Tirol , Austria

Avantaj: Un sat fermecator, cu o atmosfera linistita, calda si traditional austriaca, partii cu inclinatie de la 670 la 2025m, 47 de ascensoare care fac legatura intre cei 128 km de partii si statiune.

Permisul de transport pentru o saptamana este in jur de 205 €, iar pentru copiii sub 5 ani este gratuit.

Dezavantaj: Lipsesc partiile pentru experti si intermediari, care nu se pot desfasura in voie pe cele mai mici. Acest sat a fost o vreme indelungata favoritul familiilor britanice, atrase de statiunea pitoreasca si cucerite de atmosfera si peisajul local.

Alpbach este exact cum trebuie sa arate un sat de munte din Austria, cu cabane traditionale din lemn, situate in jurul unei mici biserici, cu biserici, cu partii legate foarte bine de centrul statiunii si zonele invecinate. Si, mai mult, este statiunea ideala pentru copii care stiu sau vor sa invete sa schieze, datorita gradinitelor de schi aflate aici.

Pensiunile sunt primitoare, iar hotelurile sunt construite in stil cabana si sunt foarte aproape de partii. Daca cei mici nu rezista o zi intreaga la schi, se pot balaci in piscinele interioare sau se pot distra pe patinoarele in aer liber. Innsbruck, cel mai apropiat aeroport, este la 50 km distanta, iar Munchen si Salzburg se afla la 150 km.


Sun Peaks - British Columbia, Canada

Avantaj: este o statiune atractiva, cu zone de schi linistite. Are pante de la 1200m la 2080m si 11 lifturi care asigura legatura cu varful partiei (iar transportul este gratuit pentru copiii sub 5 ani).

Dezavantaj: pentru unii ar putea fi o statiune prea mica si prea linistita, cu o zona de schi modesta pentru cei mai avansati.

Sun Peaks seamana cu un satuc cu case colorate, cu o atmosfera foarte prietenoasa, preturi mici, restaurante si magazine pe toate gusturile si chiar o galerie de arta, un magazin de ciocolata si cateva cafenele cochete. Centrul de Copii de la Sundance ofera lectii de schi pentru copii de la 18 luni la cinci ani, in vreme ce programele Sun Tots and sun Kids sunte destinate copiilor de la trei la 12 ani.

Sun Peaks este a doua cea mai mare zona de schi din British Columbia, dupa Whistler, iar cel mai mare avantaj este ca in timpul saptamanii partiile sunt foarte linistite si cozile la lift mici. Mai mult decat atat, sunt tot felul de excursii gratuite cu ghid in zona.


Avoriaz - Haute Savoie, Franta


Avantaj: daca vrei sa scapi de trafic si sa te bucuri de o zona bogata in pante, acesta este locul potrivit. Are 650 km de parti ( inclinate de la 950m la 2275m), 19 lifturi (permisul de 6 zile costa € 237.5), iar transportul pentru copiii sub patru ani este gratuit.

Dezavantaj: Exista riscul ca partiile sa fie sarace in zapada pe pantele mai joase, iar la sfarsit de saptamana se aglomereaza partiile, are multe apartamente inghesuite, desi exista si variante de lux.

Statiunea franceza este relativ noua, este compacta si masinile nu au ce cauta aici printre cladirile din lemn si partiile ofertante, indiferent daca este incepator sau avansat. Mai mult decat atat, vei fi dus la hotel cu sania trasa de cai, lucru care ii face pe multi sa se simta aici ca in basme.

In afara de cele mai mari partii din zona de schi Portes du Soleil, Avoriaz are multe de oferit familiilor cu copii, cum ar fi centrul pentru ingrijirea copilului din "Village des enfants", aflat chiar in centrul satului. Mai mult, aici se afla si cel mai mare parc de apa construit in munti.


Obergurgl - Tirol, Austria

Avantaj: Atmosfera vesela si traditional austriaca, pante de la 1795m la 3080m, 24 de lifturi, 110 km de partie. Permisul pentru sase zile este in jur de 246 euro, iar pentru copiii sub noua ani este gratuit.

Dezavantaj: Are un nivel limitat de pante, lipsesc partiile dificile pentru cei care sunt avansati, in conditiile de vreme rea nu se prea poate schia, iar in astfel de momente nu exista prea multe variante de a-ti petrece timpul liber si de a te distra in oraselul austriac, foarte linistit.

Obergurgl este situat la aproape 2000m altitudine, ceea ce inseamna ca exista zapada pe partii cat e sezonul de lung, de la mijlocul lunii noiembrie pana la inceputul lunii mai chiar.

Partiile sunt, in general, bine ingrijite si in cea mai mare parte pentru incepatori si intermediari. Transportul este bine pus la punct, telescaunele sunt moderne, rapide, gondolele iti ofera sansa de a te bucura de un peisaj de vis, iar daca vreti sa profitati de o zi pe partie fara copii, puteti apela la gradinitele special amenajate.

Majoritatea hotelurilor beneficiaza de servicii de ingijire a copilului. Daca va plictisiti, va puteti cumpara un permis de 6 zile pentru a merge in statiunea Sölden, unde doi ghetari si 150 de km de partii iti pot oferi un bonus de distractie si adrenalina (exista chiar un serviciu de transport gratuit care duce turistii pana acolo).

Cele mai multe hoteluri din Obergurgl sunt de patru stele si au propriile lor piscine si spa-uri.


Ste Foy - Savoie, Franta


Avantaj: sat mic, cu partii variate, pante de la 1550m la 2620m, 7 lifturi care fac legatura intre cei 32 de km de partie ci statiune (transportul este gratuit pentru copiii sub 6 ani).

Dezavantaj: Zona de partii este foarte limitata, telescaunele sunt lente, nu ai multe optiuni in ceea ce priveste activitatile dupa o zi la schi, iar numarul restaurantelor si a barurilor este limitat. Altfel, Ste Foy este o statiune atractiva, construita in ultimii 10 ani la poalele muntelui si este excelenta atat pentru experti, cat si pentru familii cu copii mici.

Un stand de ziare, un mic supermarket, un grup de cabane si cateva blocuri de apartamente construite in stil traditional din lemn si piatra, Ste Foy este populara mai ales in randul familiilor britanice si olandeze, multi englezi avand chiar proprietati aici.

Un avantaj al statiunii il reprezinta serviciul excelent de cresa care vin in ajutorul parintilor ce isi doresc sa petreaca o zi pe partie si nu au cu cine lasa copiii (exista de asemenea si o gradinita). In ceea ce priveste partiile, desi acestea sunt foarte limitate in comparatie cu alte statiuni, cei mai curajosi se pot aventura in adevarate drumetii scurte in zona, daca nu au rabdare sa astepte liftul.

Daca doriti o varietate mai mare de distractie si aveti masina la dispozitie, puteti vizita alte statiuni din apropiere, cum ar fi Val d' Isère , Tignes, Les Arcs, La Rosière sau La Plagne (primele trei dintre acestea sunt la mai putin de 20 de minute.

Modifică setările cookies