Zonele in care luni a nins cat pentru tot sezonul. Cum profita turistii si hotelierii de "zapada babelor"

Daca traditia populara spune ca din cauza Babei Dochia primele 9 zile din martie, sunt capricioase, iata ca primavara a adus la munte zapada, ninsori si vant puternic. In multe statiuni, iubitorii sporturilor de iarna si-au facut rezervari pentru un nesperat sezon de schi.

Iar hotelierii se bucura sa aiba oaspeti pana de Paste. Meteorologii le confirma speranta si spun ca urmatoarea perioada se anunta friguroasa cu lapovita si ninsori la munte.

Pe Valea Prahovei, daca in statiunile de la baza muntilor ploua, in schimb la cota 1400 batea viscolul. Turistii care au urcat marti cu telecabina pe partiile de altitudine din Sinaia au dat de o vreme ca in mijlocul iernii.

Pasionatii de schi vad, totusi, partea plina a paharului: se bucura de ninsoare si isi fac planuri pentru urmatoarele weekenduri cu zapada.

In statiunea Ranca a inceput sa ninga de azi-noapte, iar drumarii au avut nevoie de mai multe utilaje decat la viscolul de acum o luna. Stratul de zapada a ajuns deja la 30 de cm.

Ninsoarea ii supara pe soferi, dar ii bucura pe turistii aflati in statiune, si pe cabanierii care acum au motive sa spere ca vor avea oaspeti pana la Paste.

"Ne pregatim pentru turisti, ii asteptam. Mai ales ca zapada nu am prea avut iarna aceasta, acum incepe iarna la Ranca" a povestit un cabanier.

"E zapada babelor si va veni si a mieilor putin mai tarziu. Inca o luna se va putea schia aici la Ranca" e de parere Dan Ungureanu - instructor de schi.

Statiunea Straja este si ea acoperita de zapada, dar, pentru ca acum doua zile nu se putea schia - hotelurile sunt mai mult goale.

"Asteptam zapada mieilor si acuma parca s-a intors iarna, in ultimele doua zile a nins cat pentru tot sezonul si ii asteptam pe turisti" a povestit o cabaniera.

"Iata ca martie a venit cu zapada, abia asteptam sa vina schiorii, stratul de zapada are deja jumatate de metru" sustine un monitor de schi.

"Nu ma asteptam la asa zapada" spune un schior.

Meteorologii anunta pentru toata saptamana, inclusiv in weekend, vreme inchisa cu ploi si ninsori la munte. Peste cota 1500 va fi lapovita si va ninge. Pe fondul unui cer noros, trebuie spus ca temperaturile minime vor fi totusi mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada.

Modifică setările cookies