Zi perfecta de schi in Romania. Care este situatia pe partiile din statiunile montane

A fost o zi absolut perfecta pentru schi si s-a vazut asta pe partiile din Valea Prahovei si Poiana Brasov. Sunt peste 6.000 de turisti la munte in acest weekend, toti dornici sa incerce partiile, in sfarsit toate deschise.

Inevitabil, la instalatiile pe cablu s-au format cozi, insa, odata ajunsi in varf, oamenii au uitat de lunga asteptare.

In Poiana Brasov nu toate instalatiile pe cablu au functionat sambata din cauza vantului, asa ca sutele de turisti aflati aici s-au inghesuit pe Postavaru. In asemenea atmosfera se pot intampla si incidente nefericite cum ar fi de exemplu sa va treziti ca ati ramas fara echipament.

Dupa cateva ture pe partie tot schiorul are nevoie de o pauza si cel mai probabil se opreste la un restaurant. Echipamentul il lasa fie pe un support special, fie rezemat de un perete sau de un un gard. Insa, daca nu vreti sa ramaneti fara el, trebuie sa stiti cum sa il protejati. O metoda foarte buna este sa desperecheati schiurile. O alta metoda foarte simpla este sa le lasati la garderoba.

Ceva mai liber a fost pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, toate acum deschise, unde turistii au gasit un peisaj superb, zapada pufoasa si mult soare.

In ziua in care in Romania s-au inregistrat temperaturi siberiere, un domn a renuntat pe jumatate la echipament si a schiat mai liber si mai usor: in tricou.

Pe partiile Kalinderu din Busteni si Clabucet nocturna ramane deschisa pana la ora 21. De ea s-au bucurat turistii sositi la munte inca de aseara, nerabdatori sa se joace in zapada.

Modifică setările cookies