Weekend cu aglomeratie in statiunile montane din Banat. Zapada cazuta din abundenta i-a bucurat pe impatimitii sporturilor de iarna. Starea partiilor

Dupa lungi asteptari, stratul de omat s-a asternut in statiunile montane din vestul tarii. “A fost cel mai bun weekend de pana acum”, spun la unison proprietari de pensiuni din statiunile montane Semenic si Muntele Mic.

Stratul de zapada masoara 40 de centimetri in statiunile montane din judetul Caras-Severin. Practic, aici, sezonul de iarna a inceput abia acum. Mii de turisti au luat cu asalt partiile aflate in statiunile Muntele Mic si Semenic in primul weekend in care s-a schiat in conditii optime. Vremea a fost prielnica atat pentru proprietarii de pensiuni, cat si pentru centrele de inchiriat echipamente de iarna.
 
La Muntele Mic, spre exemplu, la sfarsitul saptamanii trecute toate cele cinci partii au fost pline se schiori si de iubitori ai sporturilor de iarna. Dup ace, timp de 48 de ore a nins incontinuu, cerul s-a inseninat si vremea a fost perfecta pentru distractie.
 
Gheorghe Elade, salvamont Caras-Severin: “A fost fain, a fost zapada, a nins, lumea s-a distrat, drumul catre varf a fost deschis. Zapada are in jur de 35-40 de centimetri pe partie, se schiaza chiar si acum, luni, cand este zi lucratoare, sunt 70-80 de persoane pe partie in momentul de fata”.
 
Si in statiunea Semenic, situatia este asemanatoare.

Daniel Cizmas, administratorul telescaunului din Semenic: “La Semenic este zapada buna de schiat, la Garana era, in schimb, un pic mai mica. S-a schiat in conditii bune. Din punct de vedere al turistilor a fost multumitor. Momentan a fost cel mai bun weekend din acest sezon, ca n-a fost zapada pana acum, dar asteptam weekend-uri mai bune”.
 
Potrivit unui administrator de pensiune, gradul de ocupare a depasit 50%, insa pentru saptamanile urmatoare acesta va creste considerabil.

Modifică setările cookies