Vremea începe să se încălzească. Zonele în care temperaturile vor depăși 10 grade

Ziua de vineri începe cu frig dimineaţa, iar pe la câmpie, ceața poate să dureze câteva ore. Apoi, se arată soarele, atmosfera se dezmorţeşte treptat şi se face mai cald decât joi. 

Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi ar putea să depăşească 10 grade în zonele deluroase.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă, cu cer curat, însă dimineaţa mai sunt condiţii de ceaţă. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 9 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă atmosferă însorită dar în primele ore ale zilei aşteptam puţină ceaţă. Se încălzeşte şi termometrele vor indica 7 grade. 

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună, dar şi ceaţă la începutul zilei. Temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de ieri.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Cerul va fi variabil iar pe timpul nopţii temperaturile scad sub zero grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung până la 10 de grade. Se anunţă o zi însorită însă în zonele mai joase, însă dimineaţa sunt înnorări şi ceaţă. Pe timpul nopţii se adună norii şi vin precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie.

În centrul României este frig dimineaţă, mai ales în depresiuni, pe unde este ger. Mai târziu, soarele va încălzi atmosfera iar maximele cresc chiar şi cu 8 grade faţă de ieri. 

Soarele se arată şi în sud-vestul ţării, după ce se risipeşte ceata matinală. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 8 grade. 

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi în creştere uşoară şi ceata dimineaţa în zonele joase.

 

Vremea în următoarele zile

 

Sâmbătă temperaturile continuă să crească, iar norii apar cam peste tot. În vest şi centru aşteptăm ploi locale, dar în rest găsim vreme mai bună şi doar câţiva stropi.

Duminică se face mult mai cald decât ar fi normal, îndeosebi în sudul şi estul ţării. Atmosferă va fi schimbătoare. Prin nord-vest şi centru o să picure trecător, iar în zonele montane va fi lapoviţă.

Vremea rămâne caldă şi luni. În vest şi nord-vest va fi cam înnorat şi o să plouă, mai ales pe seară şi în noaptea următoare. În celelalte regiuni zărim puţin soarele, iar maximele ajung la 14 grade. 

 

Vremea în București

 

În Bucureşti, frigul persistă vineri, în orele dimineţii, însă soarele va încălzi treptat atmosfera şi temperatura ajunge pe la 8 grade.

Sâmbătă avem vreme schimbătoare şi puţină ceaţă la începutul zilei; mai târziu vin şi câţiva stropi de ploaie iar maxima urca spre 7 grade. 

Duminică se încălzeşte. Temperatura urca spre 12 grade; mai apar ceva înnorări, dar nu sunt anunţate ploi.

Vremea rămâne caldă şi luni. Vom avea atmosferă plăcută, soare, câţiva nori şi 13 grade pe la amiază.

 

Vremea la munte

 

La munte, vineri găsim soare şi vreme frumoasă. Va fi frig dimineaţa, dar peste zi se încălzeşte simţitor: pe Valea Prahovei se vor atinge chiar şi 10 grade. 

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin, însă norii se înmulţesc şi vor aduce ploi slabe. Noaptea apare lapoviţă, vor fi şi condiitii de polei, iar pe crestele montane va ninge.

Duminică avem tot vreme caldă, zărim puţin şi soarele, iar vântul se înteţeşte la altitudini mari.

Cald va fi şi luni; însă vremea se strica în masivele din jumătatea vestică. Ploile se extind pe seară şi noaptea, iar pe crestele Carpaţilor Occidentali va fi lapoviţă. 

Modifică setările cookies