VIDEO. Un autoturism a rămas blocat în zăpadă la Rânca, după un viscol puternic. Stratul de zăpadă are aproape un metru

Mai mulți turiști au rămas blocați cu mașina la Rânca, în județul Gorj, după ce viscolul a așternut un strat gros de zăpadă peste noapte, potrivit gds.ro.

Autoritățile nu au curățat și străzile secundare, deși stațiunea este plină de turiști, astfel că turiștii care și-au lăsat mașinile pe drumurile laterale au rămas blocați.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a intervenit duminică pe DN 67 C în zona Stațiunii Rânca pentru a scoate din zăpadă o mașină surprinsă de viscol. 

A fost folosită una din frezele care se află în Rânca, iar autoturismul a fost adus într-o zonă cu mai puțină zăpadă. Proprietarul mașinii a parcase mașina pe marginea șoselei, sâmbătă, însă pe timpul nopții un viscol puternic a lovit stațiunea, iar autovehiculul a fost acoperit de zăpadă.

Potrivit imaginilor publicate de Gazeta de Sud, stratul de zăpadă măsoară aproape un metru la Rânca.

Astfel, vacanța a început cu lopata pentru unii turiști care au ajuns la Rânca și s-au trezit că trebuie să-și facă singuri drum prin zăpadă.

Turist: „Facem mișcare de dimineață, ar trebui să se implice mai mult pentru deszăpezire. În nici un caz nu sunt pregătiți pentru turiști”.

Autoritățile nu au curățat și străzile secundare, deși stațiunea este plină de turiști. În schimb, oficialii s-au gândit să inventarieze tocmai acum robineții care alimentează cabanele cu apă.

Horațiu Hoară, reprezentant al operatorului de apă și canal Aparegio SA: „Acțiunea asta a fost prevăzută acum două-trei zile și a venit iarna între timp”.

Constantin Panescu, cabanier din Rânca: „Nu mai este românul acela care să își facă căruță iarnă și sanie vara. E mai greu să le mai găsești acum”.

Modifică setările cookies