Turistii din statiunile montane cauta distractii alternative, in lipsa zapezii, in asteptarea petrecerii de Revelion

In aceasta iarna atipica, fara ninsori, putine sunt locurile din tara unde se poate schia in conditii bune. Soarele stralucitor si temperaturile care aduc mai degraba a primavara au topit si zapada artificiala de pe partii, astfel ca turistii s-au vazut nevoiti sa renunta la miscare. Noroc ca exista alternative, de la calarie si ATV-uri, pana la parapanta sau dupa-amieze la patinoar, in unele statiuni.

Partiile din Sovata, Paltinis, Cavnic si Harghita Bai inca au zapada pentru schi si sanius.

Daca in nordul tarii sau in Alba, zapada masoara chiar si 30 de cm, in alte statiuni, abia daca ajunge la 15, 20 de cm. Rezista, datorita tunurilor de zapada artificiala, partiile din Busteni, Azuga si Predeal. Iubitorii de schi, desi au nostalgia altor ierni, cu ninsori adevarate, se multumesc si  cu trasee mai putin spectaculoase.
 
"Partia s-a mentinut destul de buna si eu zic ca vom trece cu bine toata vacanta", au declarat turistii.

"O mai aranjeaza seara si dimineata o gasim in conditii foarte bune. Acum, la ora asta deja s-a mai inmuiat un pic."

In Poiana Brasov se schiaza inca pe partia Bradul, insa masivul Postavaru, expus unui soare nefiresc de generos, ramane fara zapada, aproape vazand cu ochii. Turistii au, totusi, alte variante pentru distractie.

Daca snowmobilele stau pe dreapta exista in schimb ATV-uri care se inchiriaza cu 100 de lei pe ora.

Pentru cei care doresc sa se bucure de natura intr-o ambianta mai linistita, exista varianta echitatiei. Costa 80 de lei o ora de calarie, in care turistul este ajutat si de un instructor.

Mai ieftine sunt patinoarele. In Poiana Brasov, de exemplu, costa 10 lei intrarea pentru doua ore, iar turistii dau navala.

"Poate o sa ma duc zilele astea sa ma dau cu parapanta, ca am vazut ca sunt baietii pe aici ca inca nu am incercat, oricum e misto si aici", a declarat un turist.

Parapanta este pentru cei foarte curajosi, dar si cu potential: un zbor, asistat de instructor, costa 150 de lei, dar merita banii, mai ales daca faci fotografii sau filmari de la inaltime.

Modifică setările cookies