Turistii de la munte au furat startul Sarbatorilor de Craciun si au inceput petrecerea mai devreme. Ce "aliat" au avut impotriva frigului

Pe Valea Prahovei si la Brasov, turistii au dat gata luni seara nenumarati porci, iar ospatul e abia la inceput.

Lautarii si colindatorii lungesc cheful pana spre ziua, asa ca nu e de mirare ca pe partii atmosfera se invioreaza abia dupa ce soarele e sus pe cer.

Petrecerea inceputa pe inserat a tinut pana tarziu in noapte. Dupa ce au jucat pe muzica lautareasca, turistii s-au ospatat bine cu tochitura de pomana porcului.

Turistii au avut si un "aliat" impotriva frigului ... cateva ulcele pline ochi cu vin fiert indulcit cu miere si parfumat cu scortisoara. A sosit apoi vremea colindelor.

Cei mai sportivi dintre turisti si-au facut aparitia pe partii pe la ora 10. Soarele i-a ajutat sa-si intre repede in forma si sa se bucure de miscare si frumusetea din jurul lor.

Copiii au inceput primele lectii de schi, ca sa aiba cu cu se lauda marti seara in fata lui Mos Craciun.

Cine nu stie sa se tina nici pe schiuri, nici pe placa de snowboard retraieste copilaria pe sanie. 

Vremea este superba si marti la munte. Soarele promite ca ne vom bronza pe partii si a incalzit aerul pana la 7 grade Celsius.

In ciuda temperaturilor ridicate, in Poiana Brasov se schiaza bine pe majoritatea partiilor - asta pentru ca pornesc de la aproape 2000 de metri altitudine si pentru ca un lac artificial alimenteaza tunurile cu zapada. 

Si la Busteni functioneaza partia Kalinderu , la Azuga - Cazacu iar la Predeal - partia Clabucet Sosire.

Magia vacantei de iarna va continua si dupa apusul soarelui, pentru ca Mos Craciun o sa ajunga si aici, in statiunile de la munte. Cei mici au avut grija sa il anunte care e noua lor adresa, asa ca mosul va sosi cu trasura si va imparti cadouri tuturor.

In asteptarea lui, colindatorii vor trece pe la pensiuni si hoteluri, unde gazdele ii asteapta cu vin si cozonaci. 

Modifică setările cookies