"Trebuie sa ne reobisnuim cu schiul pe zapada". COD ROSU de distractie la munte, unde turistii au profitat de zapada intarziata

Daca in unele zone ale tarii ninsoarea abundenta si viscolul au creat numai probleme, la munte a fost motiv de distractie. Prima zapada serioasa din acest an a resuscitat parca distractia din statiuni. Sute de turisti au luat cu asalt partiile si s-au bucurat ca niste copii. La fel de incantati au fost si proprietarii pensiunilor, dar si angajatii centrelor de inchirieri de echipamente pentru schi.

Pe Valea Prahovei a nins fara incetare 24 de ore, iar turistii de acolo spun ca au fost luati prin surprindere:

E foarte nasol. Iarna a trecut si singura problema e ca e multa zapada pe partie. Asa multa zapada, nu am pomenit, nici in plina iarna, a declarat un turist.

Stati acasa, ca e prea mare zapada, va impotmoliti aici la munte si nu e bine.



Dar acest lucru nu i-a suparat, ci din contra. Si-au pus imediat schiurile in picioare si au profitat din plin de zapada la care nici macar nu mai sperau.

Turista: in sfarsit a venit.
Reporter: Credeai ca o sa mai vina zapada?
Turista: Nu credeam. Credeam ca o sa mai ma dau fix in decembrie


Ma bucur extraordinar. La 78 de ani simt ca mai traiesc un an.


Unii dintre ei au avut insa probleme pe partie:

Ne-am obisnuit sa schiem pe buturugi, pe pamant, acum a venit zapada asta si trebuie sa ne reobisnuim cu schiul pe zapada.


Si in Poana Brasov a fost mare veselie. Oamenii s-au inghesuit pe partie, chiar daca nu toti erau  pregatiti pentru asa ceva.

Reporter:Vad ca nu prea esti echipata de iarna, a fost doar asa, o intamplare ca ai ajuns in Poiana?
Turista: Nu, dar nu am fost pregatita ca sa ma dau cu placa!


Aglomeratie a fost si pe derdelus, iar accidentele minore nu au intarziat sa apara.

Pe toate partiile se schiaza in conditii foarte bune, iar administratorii au pornit chiar si tunurile de zapada artificiala, pentru ca totul sa fie perfect.

Modifică setările cookies