Suma uriașă plătită de turiștii care vor să petreacă Revelionul în Poiana Brașov. Aproape toate locurile sunt ocupate

La munte a început deja tura de Revelion. Staţiunile au fost aglomerate azi de turiştii care au venit să petreacă sfârşitul de an. Entuziasmul multora a fost repede înlocuit de nervi prin ambuteiajele din trafic, la înghesuiala din parcări şi cozile de la pârtiile de schi. Chiar dacă preţurile sunt destul de piperate, măcar natura le-a făcut o surpriză drumeţilor fiindcă a venit cu puţină zăpadă proaspătă.

Turiştii cărora le-a început pachetul de Revelion au avut două metode de a ajunge la munte. Prima - la drum cu noaptea-n cap. 

Sorin Popescu, turist: "Am pornit la 2 dimineaţa, drumul liber şi am găsit parcare în 10 minute."

A doua variantă, cea deja clasică, bară la bară. După ora 11 intrarea în Poiana Braşov era plina-ochi. Nu mai contează, au spus un grup de romani stabiliţi de 10 ani în Danemarca. Oamenii au pregătit un buget consistent pentru 4 zile la munte în România.

Marian Ştefănescu, turist: 4 zile, 3 nopţi, zăpadă, piscina, saună.

Reporter: Pentru o familie cu un copil, de ce buget aţi avut nevoie? 

Marian Ștefănescu: 600 euro cazarea şi încă 600-700 pentru distracţie, mâncare etc.

După ambuteiaje, urmează coada de la recepţie. La hotelurile din Poiană aproape toate locurile pentru noaptea dintre ani sunt ocupate. Preţurile încep de la 6.300 de lei pentru pachetul de Revelion.

Gabriel Roşca, administrator: "Sună telefonul. Am avut clienţi care au anulat rezervările că nu a fost zăpadă, acum revin insistent, chiar agresiv, să redăm camerele, dar sunt." 

Odată lăsate bagajele în cameră, cei care au venit pentru schi au luat în piept altă coada - la teleferic. În afară de telecabină, celelalte instalaţii de pe Postăvaru nu au funcţionat, pentru că pârtiile nu sunt deschise oficial. 

Turist: "Coadă mare, o oră și ceva am stat, revenim mâine. Azi doar cabinele merg. Pare că i-a luat iarna pe nepregătite, a venit zăpadă prea repede."

Ratracurile au pornit să pregătească pârtiile, care vor fi gata de luni pentru asaltul schiorilor.

La 120 de kilometri distanţă, la Păltiniş, sezonul a început deja şi stratul de zăpadă măsoară peste 40 de cm. 

Pe derdeluş se aud numai chiote de bucurie, în timp ce mascota pârtiilor, un ciobănesc prietenos, se bucură de orice mângâiere. 

Turistă: „Zăpada îmi amiteste de copilărie, pe vremuri era mult mai multă zăpadă decât e acuma. Când prindem un weekend de ski, chiar ne bucurăm cu toţii."

Cei care vor să testeze pârtiile din Păltiniş, trebuie să ştie că un tichet pentru întreaga zi, care va permite accesul pe toate pârtiile, va costa 90 de lei. Cei mici plătesc 70 de lei.

Andy Fazekas, reprezentantul resortului de ski: „Pentru noi a venit paradisul şi sper că nu doar pentru noi dar şi pentru turiştii care se afla la noi în resort."

De Revelion pârtiile vor deschise până dimineaţa. 

Modifică setările cookies