Strat de zapada de pana la 50 cm in platoul Bucegilor. Ce trasee au fost inchise

Ninsorille si vantul puternic din ultimele 24 de ore au facut ca stratul de zapada de la Balea Lac, dar si la Cota 2000 Transfagarasan, sa masoare 47 de centimetri.

Sunt insa si zone in Fagaras unde, din cauza viscolului, stratul de zapada depaseste 50 de centimetri. Pe platoul Bucegilor, stratul de omat are intre 25 si 50 de centimetri, in zonele in care zapada a fost viscolita. Din cauza zapezii instabile, toate traseele montane cu iesire in golul alpin au fost inchise.

Salvamontistii ii sfatuiesc pe cei care isi vor petrece sejurul la munte sa nu incerce sa urce pe traseele inchise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona.

Totodata salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa se echipeze de munte, ca sa evite situatiile neplacute, in cazul in care aleg totusi sa mearga pe traseele montane.

Ei trebuie sa fie pregatiti cu incaltaminte si imbracaminte adecvata, sa aiba coltari si piolet. Turistii trebuie sa aia tot timpul in rucsac o lanterna cu baterii incarcate, pentru fiecare membru al grupului in parte.

Modifică setările cookies