Statiunile de schi de pe Valea Prahovei, pentru toate gusturile si buzunarele. Harta partiilor

Predealul ramane statiunea tinerilor si a distractiei nocturne, cu 9 kilometri de partie la care ajungeti usor, direct din DN1. Tot la Predeal merg si cei cu bani multi, special pentru cluburile la moda.

Sinaia are singurul domeniu schiabil de altitudine din Romania. De la cota 2000, atat incepatorii cat si cei experimentati au foarte multe posibilitati de coborare. De altfel, partiile din Valea Dorului beneficiaza si de cel mai lung sezon de schi - pana in luna mai.

Sinaia ramane insa si o statiune pentru familisti. Romanii “asezati” merg la plimbare si isi duc cu drag copiii la Peles sau la Casa Memoriala "George Enescu". La o aruncatura de bat este statiunea Busteni. O preferau parintii si bunicii nostri inainte de 1989. Locul s-a modernizat si si-a extins domeniul schiabil. Vechea statiune nu si-a pierdut insa importanta si nici nostagicii. Ramane centrul de plecare catre cele mai cunoscute trasee catre Platoul Bucegilor.

Din urma vine tare si Azuga, cea mai tanara dintre statiuni. Si aici se pot practica in voie sporturile albe. Si tot aici, in urma cu patru ani, a fost deschis primul hotel de 5 stele de pe Valea Prahovei.

Dintre toate, insa, Poiana Brasov ramane perla destinatiilor de iarna. Doar ca de hotelurile scumpe si de pensiunile elegante, te poti apropia numai daca ai portofelul plin. Cine e pus pe distractie, are totusi o problema aici: statiunea are putine cluburi si discoteci.

Modifică setările cookies