Start la distractie in taberele de schi la munte. Cat costa o saptamana pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov

Intr-o perioada practic moarta pentru turism, vacanta elevilor, dar si zapada cazuta din blesug dupa ninsorile de saptamana trecuta, anima in sfarsit statiunile de la munte.

Mii de copii rad fericiti pe partiile din Valea Prahovei si din Poiana Brasov unde sunt in plina desfasurare zeci de tabere de schi. Si multi parinti si-au luat concediu, in aceasta perioada.

Vacanta oficiala dar si zilele libere de dupa viscol si ninsori le-au adus elevilor cel mai asteptat cadou - zapada. Pe Valea Prahovei lectiile de schi sunt in plina desfasurare.

Tabara de schi inseamna cazare, masa si zilnic 4 ore de lectii pe partie cu un instructor autorizat. In 5 zile copii invata sa se tina singuri pe schiuri si chiar sa coboare pe piste de dificultate medie.
 
Dan:Schiez cu batul, copii mari schiaza cu batul.
Reporter: Ce ai invatat ? Stii sa franezi ?
Dan:Da!


Si in Poiana Brasov cei mici - unii doar de 3 ani - pun pentru prima data schiurile in picioare.

"Copiii invata mult mai repede decat adultii pentru ca inteleg mai bine si mai repede si au abilitati motrice superioare adultilor" povesteste Lucian Antohie, instructor de schi.

Instructorii isi formeaza grupe de maximum 6 copii, apropiati ca varsta si ca abilitati. In afara partiei, sunt alti adulti care se ocupa de ei. Nu lipsesc, evident, ca in orice "cantonament" care se respecta, nazbatiile.

In plus, seara, copiii au parte de programe speciale, dupa preferinte - piscina, ateliere creative si chiar lectii de limba engleza. Inspirati, multi parinti si-au luat si ei vacanta odata cu copiii.

"Ne-am pregatit concediul dupa copii, au fiecare are cate un instructor, unul merge bine, altul mai putin, le trebuie instructor si noi suntem liberi, suntem fericiti, putem sa schiem si noi", a marturisit Mihnea Blaj, turist.
 
Pretul unei tabere cu cazare la 4 stele all inclusive se ridica la 1600 de lei pentru 6 zile. La trei stele, tariful coboara spre 1200 de lei.

Modifică setările cookies