Solutiile gasite pe Facebook de acesti turisti pentru a calatori cat mai ieftin posibil la munte in aceasta iarna

Cu partii libere si o vreme ideala turistii care au ales muntele chiar n-au de ce sa se planga.

A fost primul sfarsit de saptamana in care zapada a fost suficient de buna pentru schi. Si pentru ca mai toti sportivii de week-end au fost cam iesiti din forma, spau-rile de pe Valea Prahovei au fost si ele la mare cautare. 
 
La Predeal pe partia Clabucet a fost o zi excelenta pentru schi. Pasionatii sporturilor de iarna au avut parte de zapada tocmai buna si nici n-au mai fost nevoiti sa stea la cozile interminabile de la teleschi. 
 
"Spre surprinderea mea este chiar liber. Zapada ok. Astazi ma intorc in Bucuresti sa vad daca ma intorc saptamana viitoare.", a spus un turist.
 
Daca zapada se mentine turistii vor prinde preturi bune la cazare si weekendul viitor.
 
"Inca nu au intrat ofertele de Craciun si Revelion care sunt mult mai scumpe. Mai pot beneficia de reduceri. dupa 23 decembrie si pana pe 20 ianuarie avem totul ocupat.", spune Andreea Paduraru, managerul unui complex hotelier.
 
Chiar daca nu suntem in plin sezon preturile sunt destul de piperate pentru multe buzunare. Asa ca tinerii vin cu tot felul de solutii pentru a face economii. Mihai de exemplu a lansat un apel pe Facebook ca sa-i convinga pe administratorii unei partii de pe Valea Prahovei sa ofere o reducere la skipasuri daca reuseste sa stranga un grup suficient de mare de schiori. 
 
"Pana la Vidra ar fi fost pentru 5 persoane in jur de 5-6 milioane benzina si ski pass, iar pe Valea Prahovei ar fi fost 7 milioane jumatate numai ski pasul pentru 5 persoane. "
 
Mihai stie ca grupurile mari primesc reduceri asa ca a dat sfoara in tara pe reteaua de socialzare si in scurt timp a strans suficienti amatori de reduceri.
 
"Preturile pentru ski pass-uri mi se par destul de mari, este 140 pentru o zi pentru un roman, nu este chiar incurajator. 50 de lei reducere este ceva.", spune Andi Grigore, participant.
 
Pe 19 decembrie grupul de pe Facebook a obtinut de la partia din Azuga o reducere la skipassuri de la 140 la 90 de lei. 
 
"Daca evenimentul va avea succes, suntem dispusi sa scadem pretul pana la 70 lei.", spune Dragos Biltean, director de firma la telegondola din Azuga.

Dupa primul weekend pe partie, cu muschii neatrenati, multi schiori s-au retras apoi la o sesiune de spa. 
 
Dupa weekend-ul viitor, vor incepe si ofertele de sarbatori, asa vor creste preturile, dar si aglomeratia. 
Modifică setările cookies