Sezonul de schi pe Valea Prahovei, deschis oficial in acest weekend. Pretul unui "schipass" pe cele mai bune partii

Dupa o asteptare lunga, joi a inceput oficial, sezonul de schi pe Valea Prahovei, iar prima partie, acoperita in intregime cu zapada artificiala este pregatita sa primeasca turisti.

Salvamontistii si instructorii au testat partia Kalinderu, din Busteni si au dat verdictul: cei 1,2 kilometri, sunt perfecti.

"Prima coborare, haideti sa vedem cum e partie si sa speram ca avem un sezon bun, sa avem multi turisti" a urat un instructor.

La Busteni, administratorii domeniului schiabil au reusit sa faca partia Kalinderu perfecta cu ajutorul tunurilor de zapada artificiala.

"Dupa doua saptamani de munca avem toata partia inzapezita, noutatea este tichetul de la o zi pana la sapte valabil pe toate instalatiile Sinaia, Busteni si Predeal, la Busteni avem nocturna pe toata supafata partiei", a povestit Mihai Dobre, sef instalatie de transport pe cablu Busteni.

Asa ca, din acest weekend, la munte s-a deschis oficial sezonul pentru sporturile albe.

"Am avut noroc, sunt din Piatra Neamt si m-am nimerit aici, nu pot decat sa ma bucur, mi-am facut cruce pentru un sezon bun, fara accidentari", a  povestit un schior.

"E foarte buna zapada, ne bucuram de primele ture", a declarat un alt schior.

"Salvamontul e pregatit, insa speram la cat mai putine accidente, turistii sa aiba grija sa nu coboare cu viteza", avertizeaza Claudiu Vasilescu, Serviciul Salvamont Busteni.  
 
Un schipass de o zi valabil la Busteni dar si la Sinaia sau Predeal costa 125 lei iar pentru sapte zile o sa platiti 680 lei. Pe Valea Prahovei se mai poate schia la Azuga pe partia Cazacu, una de incepatori, care are insa o lungime de doar 130 de metri. Si in Poiana Brasov s-a deschis de astazi partia Bradu.

Modifică setările cookies