Se anunta un weekend perfect pentru schi, in Vestul tarii. Situatia partiilor din Hunedoara si Caras Severin

Ninsorile anuntate de meteorologi pentru acest weekend sunt asteptate de iubitorii sporturilor de iarna, cu sufletul la gura. In statiunile din vestul tarii,  zapada a inceput deja sa cada, iar proprietarii de cabane ii asteapta cu bucurie pe turisti.

La Straja, in momentul de fata se schiaza pe 800 de metri de partie, din cei 16 kilometri existenti. Mai exact, sunt practicabile pentru sporturile de iarna Partia Constantinescu si Platoul Soarelui.

Pana acum, in statiune a nins foarte putin si stratul de zapada are aproximativ trei centimetri. Tunurile de zapada au fost oprite intrucat temperaturile variaza intre 3 si 4 grade Celsius. Totusi, in weekend vremea se va mai raci si, potrivit administratorilor de partii, chiar daca va ninge, se vor porni si tunurile de zapada pentru ca sporturile de iarna sa fie practicate in cele mai bune conditii.

Proprietarii pensiunilor si cabanelor de la Straja se asteapta ca in weekend sa primeasca aproximativ 1000-1500 de turisti. In timpul saptamanii, in statiune, numarul de turisti nu depaseste 100.  In anii trecuti, in aceeasi perioada muntele era luat cu asalt de peste 3.500 de persoane.

Vreme numai buna pentru sezonul de schi este si in statiunea Muntele Mic. De doua zile, aici ninge incontinuu, iar turistii au inceput deja sa isi faca aparitia. Se schiaza pe toate cele cinci partii, telescaunul functioneaza, iar centrele de inchiriat echipamente de sezon ii asteapta pe iubitorii de distractie. Stratul de zapada depaseste 25 de centimetri.

Si proprietarii de pensiuni si cabane de la Muntele Mic pot rasufla usurati. Daca pana acum lipsa zapezii le-a adus paguba, isi pot recupera din pierderi in weekend. Asta deoarece meteorologii au anuntat ninsori. Gradul de ocupare pentru ziua de vineri este de 70%, iar pentru sambata si duminica toate locurile sunt deja rezervate.

Modifică setările cookies