Revelionul la munte, intre 120 si 1700 de euro. Poiana Brasov, destinatia favorita. Pret avantajos in Muntii Apuseni

Pregatirile pentru Revelion au intrat pe ultima suta de metri, insa sunt multi romani care inca nu s-au decis unde vor deschide sampania in noaptea dintre ani.

Zeci de mii de turisti vor lua cu asalt statiunile de pe Valea Prahovei, ca in fiecare an, iar hotelierii anunta deja un grad de ocupare de 98%.

Cei care cauta oferte 'last minute' pot gasi inca variante interesante. Ca preturi, un hotel de 5 stele din Poiana Brasov, pachet de sase nopti, poate ajunge la 1700 de euro, cu mic dejun si cina incluse, dar si cu piscina, sauna, fitness si jacuzzi.

Exista insa si variante mai accesibile. In Bran, o vila poate fi inchiriata pentru 3 nopti cu o suma cuprinsa intre 750 si 1250 de euro, iar gradul de ocupare este de doar 80%, ceea ce inseamna ca 'intarziatii' pot gasi inca loc.

Ranca, destinatie tot mai cautata
Cu soseaua Transalpina refacuta de autoritati, Ranca a devenit o destinatie tot mai cautata de turistii in cautare de 'nou', dar si de distractie. Cu un strat de zapada de 30 de centimetri, Ranca este luata cu asalt in aceasta perioada, insa gradul de ocupare este de doar 80%.

Preturile de aici sunt mult mai mici decat in Poiana Brasov, iar o noapte de cazare, cu mic dejun inclus, costa doar 120 de lei la o pensiune, in timp ce la hotel pretul se invarte in jurul a 150 de RON.

Ranca are partie de schi iluminata pe timp de noapte, iar preturile pentru cei care vor sa experimenteze sporturi noi sunt si ele accesibile - circa 25 de lei pentru inchirierea unei perechi de schiuri sau a unei placi de snowboard.

Vatra Dornei si Bucovina
Cei care nu vor doar sa stea intr-un loc, ci si sa viziteze manastirile din patrimoniul Romaniei, pot alege Bucovina, destinatie preferata de foarte multi romani.

Vatra Dornei, cea mai populara statiune, are un grad de ocupare aproape de limita maxima, insa pretul este seminificativ mai mic decat cel din Poiana Brasov.

Exista insa si pachete mai scumpe, care pleaca de la 1000 de RON.

Statiunea Vatra Dornei ofera turistilor mai multe partii de dificultati si lungimi diferite, iar telescaunul functioneaza neincetat.

Destinatie superba, pret redus
Pentru cei care vor sa evite aglomeratia de pe Valea Prahovei exista si variante interesante. Cei aflati in cautarea unei oaze de liniste si a peisajelor frumoase, dar si a unui pret semnificativ mai redus, pot alege statiunile din Muntii Apuseni.

Baisoara, o destinatie recomandata de agentiile de turism, are mare parte din hoteluri si pensiuni rezervate, insa exista inca locuri.

Pentru Revelion, agentiile oferta sejururi de 3 zile cu preturi ce pornesc de la 120 de euro. De asemenea, cei care prefera sa mearga in zona pot alege si statiunea Arieseni, unde un sejur de 3 zile costa in jur de 200 de euro, cu cina festiva inclusa si bucate traditionale.

Modifică setările cookies