Reacția unei românce din Londra când a ajuns pe pârtia din Predeal. "Sunt varză, dar e frumos"

Pentru românii care au ajuns deja la munte, unde vor petrece Revelionul, astăzi a fost prima zi plină. Pe Valea Prahovei, pârtiile au fost cotropite de cei care au schiat ori s-au dat cu sania. Înainte de a ajunge însă în această situaţie fericită, mulţi au avut de trecut testul răbdării pe şoselele care duc spre staţiunile consacrate.

O tânără care lucrează de mulţi ani în Londra, iar de Revelion şi-a convocat prietenii în Predeal. S-au strâns şase cupluri şi primul popas l-au făcut pe pârtie. 

Reporter: Te-au tavalit baietii in zapada! 

Nicolaeta Găiceanu: Patru! Patru! Sunt varză, dar e frumos, e o placere. Cea mai mare bucurie pe care o avem, sincer..."

Turist: "De-abia am ajuns şi primul lucru făcut a fost să venim aici pe pârtie, la o bătaie cu zăpadă, să simțim pulsul pârtiei."

Turistă: "În fiecare zi o să stăm pe această pârtie, apoi mergem la spa şi o să terminăm cu un barbeque la noi în curte. Recomandăm tuturor: haideţi la zăpadă!"

Pentru mulţi turişti, turele cu sania sunt cea mai potrivită metodă de a îşi face incălzirea pentru zilele solicitante care vor urma. La săniuş nu este nevoie de echipament special şi nici de cine ştie ce antrenament. Cu cel mult 20 de lei îţi asiguri distracţia o zi întreagă.

În Mureş şi Hargita, zăpada încă se lăsă aşteptată. Singura pârtie practicabilă din zonă este la Topliţa.

Nicolae Baciu, proprietar pârtie: "Numărul turiştilor a fost unul record. Ne străduim să nu stea foarte mult la rând, instalaţiile funcţionează la maxim."

Turist: "De sărbători trebuie să ne dăm jos kilogramele în plus. Pârtia e un pic nebătătorită, dar e bine. E aglomerat un pic, nu cred că putem să ne dăm mult astăzi că a multă lume."

Veselia are însă preţul ei - pe care turiştii îl plătesc înainte de ajunge la munte. Traficul spre staţiuni a fost şi astăzi de coşmar.

Șofer: "10 km am făcut în 40 de minute."

Șofer: "În centrul Branului s-a blocat tot de dimineaţă, prea multe maşini şi în parcări nu sunt locuri. O dată la 2 ore se elibereză câte un loc."

Pe Valea Prahovei se circulă în medie cu 10 km pe oră, dar din loc în loc se formează şi blocaje, aşa că şoferii sunt nevoiţi să stea în coloană.

Potrivit meterologilor, în zilele următoare, în zona de munte, va fi suficient de frig cât să se mentinta zăpada iar de anul nou sunt posibile alte ninsori.

Modifică setările cookies