Prognoza meteo pentru joi, 5 decembrie. La prânz, va fi mai cald decât ieri

Vremea rece persistă, mai cu seama dimineața și peste noapte. Pe la prânz se încălzește ușor față de ieri și maximele vor fi de la 0 la 7 grade. Nivelul presiunii atmosferice va fi destul de mare și astăzi.

Vremea în fiecare regiune

 

Dobrogea și Bărăganul. Ieri, în zona s-au atins 3...4 grade, azi vom avea chiar 6 grade, dar dimineață tremuram mai tare.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem cer senin și temperaturi modeste, chiar dacă maximele urcă vreo două grade față de ieri. La noapte va fi tot frig.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile ajung la 6 grade, iar asta înseamnă un salt perceptibil față de ieri. Nu scăpăm de aerul rece nici la noapte.

Cer senin găsim și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș, dar va fi soare cu dinți. Față de ieri, temperaturile urcă puțin, însă atmosfera este nu se încălzește spectaculos.

În vestul țării, găsim tot vreme rece, deși în zona Crișanei se mai dezmorțește un pic atmosfera. Ieri, la Oradea au fost minus 2 grade. Noaptea avem ceață și temperaturi sub pragul înghețului.

Cresc ușor temperaturile și în Transilvania, însă în ansamblu, ziua va fi rece, fără nori și, poate, cu un pic de ceață dimineața. La noapte se anunță minus 15... minus 20 de grade în depresiuni. 

Pentru Oltenia, avem aceeași situație: soare cu dinți, frig și umezeală mare dimineața. Va fi un pic mai bine ca ieri, însă noaptea aduce frig și ceață și pe aici.

Și prin ținuturile sudice vedem soarele, dar dimineață tremuram strașnic. Minimele vor fi sub pragul înghețului, iar maximele cresc cu unu, două grade.

Vremea în București

 

În București, începem ziua cu vreme rece și ceva ceață, însă pe la prânz prindem atmosfera puțin mai caldă ca ieri. Maxima va fi în jur de 6...7 grade, valori obișnuite pentru acest moment al anului.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, găsim soare și chiar un pic de zăpadă prin stațiunile din Apuseni și din zona Orientalilor. Frigul persistă pe timpul nopților și al dimineților, dar la amiază se încălzește substanțial. În stațiuni vor fi valori pozitive.

Vremea în următoarele zile

 

Astăzi, frigul persistă, norii lipsesc, iar nivelul presiunii atmosferice va fi, în continuare, destul de ridicat.

Și mâine dimineață o să avem vreme rece, însă treptat se mai încălzește și pe la prânz se ating 10 grade. Ceața poate dura câteva ore la câmpie, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă vine ploaia în vestul țării.

Sâmbătă avem vreme închisă și câțiva stropi în sud și sud-vest, iar pe seară va ploua și în vest. La munte și prin nordul țării apare lapoviță. 

Duminică prindem timp urat, cu ploi în vest, centru și nord, dar vreme destul de plăcută în rest. Se încălzește peste tot, iar în sud se ating chiar și 14 grade.

Modifică setările cookies