Principalul pericol pentru cei care isi petrec acum vacanta la munte. Avertizarile salvamontistilor

Vremea nefiresc de calda este inamicul principal al celor care vor sa-si petreaca la munte ultimele zile din vacanta de iarna.

La 10 grade cu plus zapada abia rezista, iar palcurile de iarba sunt din ce in ce mai dese pe partii.

Turistii se lupta insa cu ele si vin in fiecare zi cu schiurile, cu saniile sau placa. Pe riscul lor, ii avertizeaza salvamontistii, care ii sfatuiesc sa reduca viteza daca nu vor sa se accidenteze.

Chiar daca sunt departe de a fi perfecte partiile de pe Valea Prahovei sunt singurele unde turistii mai gasesc zapada.
 
Turist: "A fost bine. Nu am cazut. sunt expert incepator."

Turist: "Si gheata si locuri unde nu e zapada. Am luat trante usoare, nu foarte grave"
 
Prin urmare "Rau cu rau, dar mai rau fara rau" spun sutele de oameni veniti la munte special pentru schi si sanius.
 
Turist: "E foarte buna pentru sezonul asta si la cat de cald e, e ok, e prima oara cand ma dau si sunt praf. Am luat cazaturi zdravene"
 
Turist: "Un pic cam cu gheata, dar este ok. Este in regula. Un pic alunecus prin curbe, dar totul este in regula. Trebuie sa ai grija la gheata totusi un pic, nu? Normal, intotdeauna trebuie sa ai grija. Casca, totul protectie. "

Fie ca vorbim despre copii sau despre adulti, saniile sunt cele care  provoca cele mai multe accidente. Tocmai de aceea salvamontistii ii avertizeaza pe toti sa fie atenti.

"Saniuta ramane in continuare cel mai mare pericol pentru ca este necontrolabila sau foarte putin controlabila si din pacate acolo se intampla cele mai multe accidente. Viteza, sa pondereze viteza", spun salvamontistii. 
 
Cu multa gheata si cu smocuri de iarba pe alocuri, partia ii pune la  incercare pe turisti. Trantele tot mai dese fac insa deliciul sejurului iar amintirile vor fi astfel si mai amuzante.

Modifică setările cookies