Presedintele Romaniei a mers vineri la schi. Statiunea pe care a ales-o pentru a se relaxa

Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la schi in Muntii Sebesului, in Masivul Sureanu, in extremitatea sudica a judetului Alba, aproape de limita cu Sibiu si Vilcea, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din tara.

Asta potrivit unei fotografii postate pe o retea de socializare de catre o tanara din Sebes. Informatia a fost confirmata, pentru Agerpres, de catre surse de la fata locului, precum si de surse oficiale.

'Onoare pentru noi, onoare pentru tara, # rezist ', a scris tanara, care a adaugat ca se simte "invincibila" la Domeniul Schiabil Sureanu. Iohannis apare in fotografie alaturi de fata in cauza si de un alt tanar.

Seful statului nu se afla pentru prima oara la Sureanu. Acesta a fost si in luna ianuarie la schi in Muntii Sebesului, pe domeniul situat la peste 2.000 de metri altitudine si unde la acest sfarsit de saptamana se desfasoara Serbarile Zapezii. Stratul de zapada batatorita masoara peste o jumatate de metru, iar in afara partiilor un metru si jumatate.

Situat in 'Elvetia Romaniei', la 82 de kilometri de Sebes si la doar trei kilometri de Poarta Raiului, domeniul dispune de opt partii, cu diferite grade de dificultate si lungimi, din care la acest sfarsit de saptamana sunt functionale sase.

Accesul spre Domeniul Sureanu se face pe DN67C -Transalpina, pe traseul Sebes-Sugag-Lacul Oasa, apoi pe un drum judetean, lungimea totala fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcursi in doua ore. Drumul pana la Domeniul schiabil Sureanu traverseaza zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, care l-a inspirat si pe Mihail Sadoveanu in scrierile sale. Daca pe traseul Sebes-Lacul Oasa, in lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, in schimb, pe ultimii 18 kilometri, pana la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pamant.

Domeniul Schiabil Sureanu este o investitie privata, inaugurata in 2009, care dispune de opt partii, in lungime totala de unsprezece kilometri. La Sureanu exista asistenta Salvamont la baza partiilor, scoala de schi & snowboard, centre de inchirieri schiuri & placi, restaurante si unitati de cazare.

Modifică setările cookies