Peste 10.000 de turisti au venit sa sarbatoreasca in Romania Craciunul pe rit vechi. Ce impresie le-a facut tara noastra

Craciunul vecinilor de peste Prut bate si la portile Romaniei. Potrivit unor estimari neoficiale, peste 10.000 de turisti din est - moldoveni, rusi si ucraineni -au venit pe Valea Prahovei, dar si la Sovata sau in Maramures.

Cei mai multi si-au cumparat pachete pentru 5 zile. Nu toti au plecat pleacat insa doar la distractie. Unii sunt in tranzit prin Romania, in drum spre tari ca Italia, Germania si Spania unde se vor duce, la munca, dupa Sarbatori.

Alexei a venit din Moscova impreuna cu familia si prietenii pentru un sejur de 10 zile. Au de gand sa viziteze toate cetatile si castelele din zona Brasovului.

"Frumos, ne-am simtit bine", a spus Alexei.

Si daca tot se apropie Craciunul, moldovenii, rusii si ucraineni nu se zgarcesc la bani si cumpara tot felul de suveniruri: magneti, machete cu castelul bran si, mai ales, masti cu Dracula.

Numai in acest weekend aproape 3000 de moldoveni rusi si ucraineni au venit la Castelul Bran sa descopere legendele contelui Dracula. Si pentru ca mai e putin pana la ajunul Craciunului pe rit vechi, au cumparat si cadouri pentru ei dar si pentru cei care au ramas acasa.

Mai pragmatica, Marina si prietena ei au decis ca nu le place castelul cu o legenda atat de sangeroasa asa ca se multumesc cu suvenirurile. Apoi vor arunca prin jur o privire dupa baietii frumosi.

La cativa zeci de kilometri distanta, vecinii de peste Prut au profitat de vremea frumoasa si au iesit pe partiile de pe Valea Prahovei, cu toate ca e putina zapada. Cei indrazneti si-au pus pentru prima oara schiurile in picioare.

Cristina a venit din Chisinau. Mai timida, nu a incercat sporturile extreme si a ramas la vechea ei prietena din copilarie: sania. 

Frumoasele din est nu au trecut neobservate pe partie.

Luni seara este ajunul Craciunului pe rit vechi, iar in multe pensiuni vor incepe petrecerile cu bucate romanesti.

Modifică setările cookies