Peisaj de Craciun, in ajunul Pastelui, la munte. "Zapada mieilor" a redeschis partiile in statiunile montane

In mijlocul primaverii, la munte, ninsorile din ultimele zile au relansat sezonul de schi. La 2000 de metri altitudine, s-a asezat un strat gros de zapada proaspata, iar termometrele au indicat zero grade.

Incurajati de iarna care a uitat sa plece, cei din Sinaia au scos masinile de batut partia si au repornit instalatiile de transport pe cablu. Bine au facut, pentru ca vineri au si aparut turistii.

La munte, zapada masoara peste o jumatate de metru si, chiar daca vantul a suflat ceva mai tare, s-a putut schia vineri pe Valea Dorului, Valea Soarelui si pe Varianta. La cota 2000, pe turisti i-a intamplinat, usor obosit, si ciobanescul Schon.



Turist: "Cateva ture nesperate, am auzit de la un prieten ca se schiaza si am venit si noi, vad ca se schiaza pe mai multe partii. De Pasti, la cum arata, o sa mai fie zapada."

"De Pasti sa schiezi e ceva mai neobisnuit, acum se recupereaza ce nu a nins cand a trebuit, partia e foarte buna", a povestit un alt turist prezent pe partie.

Doi musafiri din Israel, nu se asteptau sa greseasca anotimpul asa ca s-au incaltat cu pantofi usori. Noroc cu prietenii care le-au imprumutat caciuli si haine ceva mai groase.



"Foarte frumos. Este pentru prima data cand ajung la o astfel de altitudine. Un loc minunat, merita fiecare banut", a declarat turistul.

Administratorii partiilor din Sinaia spun ca inclusiv de Paste va fi suficienta zapada pentru schi. Din pacate, copiii aflati in tabara se vor intoarce acasa.

Turist: "Zapada mieilor ne-au ajutat sa facem ultima iesire la schi. Poate apare si soarele sa completam cu plaja."

Radu Savin, organizator tabara:
"Am avut un noroc incredibil in aceasta vacanta ca am putut sa schiem."

In ziua de Paste telecabinele vor functiona de la 10:30 pana la ora 17 iar luni de la 8 jumate dimineata. Un schi pass pentru o  jumatate de zi costa 100 de lei. 

Modifică setările cookies