Partie cu trotuar rulant pentru copii, in Poiana Brasov. De ce este o alternativa mai buna fata de teleschi

Incepand cu aceasta iarna, copiii vor avea o partie cu troturar rulant, destinata exclusiv lor. Banda are o lungime de 100 de metri si poate transporta o mie de persoane pe ora, fiind o alternativa mult mai buna pentru copii fata de teleschi.

Zona pentru copii va fi delimitata de restul partiei Bradul cu o plasa speciala de protectie. Aici vor avea acces doar cei mici, insotiti eventual de instructor sau adulti experimentati.

Ideea acestei partii au avut-o cativa membri ai Clusterului Montagne din Franta, care gestioneaza domeniile schiabile din zona Trois Vallees si Andora si care au vizitat Brasovul in urma cu un an. Francezii au deja astfel de partii speciale pentru copii si spun, din experienta, ca sunt recomandate in primul rand pentru siguranta copiiilor cat si datorita faptului ca atrag mai multi clienti. In plus, parintii ar fi mult mai linistiti stiind ca nu mai trebuie sa aiba grija altor schiori fara experienta in prejma copiilor lor.

Partia Bradul va fi reamenajata pana la deschiderea noului sezon, spun edilii. Partea stanga va fi destinata copiilor, iar restul partiei va ramane pentru incepatorii adulti.

Lucrarile de amenajare au inceput deja si vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii noiembrie. Acest sistem mai exista doar la Azuga si pe Partia Sorica. Noua investitie ii va scuti pe copii de efortul urcatului cu teleschiul si va face ca randamentul lectiilor sa creasca.

Modifică setările cookies