Revelionul in natura: Iubitorii muntelui cauta cabanele sau campingurile pentru noaptea dintre ani

Pentru multi romani, Revelionul nu inseamna neaparat lux, meniu sofisticat sau muzica de club ci, o chitara, un sac de dormit si o portie de fasole. Este cazul celor care aleg cabana sau rulota pentru noaptea dintre ani. Iubesc natura, peisajele frumoase si stiu sa se distreze indiferent de numarul de stele al locului de cazare. Dovada: Cabana Postavaru, unde locurile de Revelion s-au ocupat inca din luna august, si un camping de la poalele Bucegilor.

Soba cu lemne, toaleta la comun si meniu pe care turistul e liber sa si-l imbogateasca cu tot ce a adus in rucsac -asta inseamna petrecerea la Cabana Postavaru. Cei care au trait macar o data aceasta experienta, devin clienti fideli.

"Odata ce ai luat virusul, nu mai ai ce sa cauti jos. Jos e salbaticia, urbanul care ne face sa fim mai reci, se pierde din omenie pe masura ca coboram in altitudine", a spus un turist.

Un alt turist, Valeriu Militaru, ne-a declarat:

"Venim echipati de munte, toleranti, pregatiti sa acceptam orice in conditii de cabana, baia pe culoar, seara impartim si ultima bucata de paine, asta e cabana."

De Revelion, 5 nopti la cabana Postavaru costa 900 de lei, in cazul celor care aleg camerele comune, cu baie pe hol. Exista si varianta  cu baie proprie -la 1125 de lei pachetul. Nu este chiar ieftin, insa pentru cei care nu suporta sa stea la hotel ar putea fi o alternativa. In pret este inclusa si masa festiva.

Pe Valea Prahovei, aproape toate hotelurile si pensiunile sunt ocupate. Greu mai gasesti un loc de cazare. Fericiti sunt insa cei care au ales sa petreaca Revelionul la rulota.

Sotii Serban au batut 500 de kilometri cu rulota, de la Galati pana la Rasnov. Au campat la poalele Bucegilor, intr-un loc superb, de care s-au indragostit in urma cu mai multi ani.

Pentru caldura, sunt multe variante: campingul este racordat la curent electric, iar cei mai multi si-au adus cu ei resourile sau buteliile electrice.

 "Am libertate, am liniste, mie asta imi place", este de parere un impatimit al muntelui.
 
"La pensiune nu mai am niciun loc, nici in camping nu mai e loc, sunt deja 30 de rulote", a declarat Iancu Soiu, proprietarul unui camping.

Revelionul la rulota inseamna doar cheltuiala pentru combustibil si taxa de campare. Costa 30 de lei pe zi, tarif la care se adauga doar costul curentului electric consumat.

Modifică setările cookies