O noua partie de schi, pentru incepatori, se deschide la Gura Humorului: "A costat 100.000 euro, va avea toate facilitatile"

O noua partie de schi, pentru incepatori, se deschide la Gura Humorului.

O noua partie de schi, pentru incepatori, va fi inaugurata in perioada urmatoare in statiunea Gura Humorului - este anuntul facut de autoritatile locale, prin vocea primarului Marius Ursaciuc, cel care a mentionat ca investitia a fost asigurata de la bugetul local si din incasarile obtinute pe urma celeilalte partii functionale, data in folosinta in 2010.

Primarul din Gura Humorului a dezvaluit ca noua partie a fost necesara pentru a separa schiorii avansati de cei incepatori, care sunt mai expusi si se pot pune in pericol atat pe ei, cat si pe sportivii mai avansati.

"Este o partie usoara, cu instalatie de teleschi pe o lungime de 500 de metri si va fi inzapezita prima", a dezvaluit Ursaciuc.

Investitia in partia de schi se ridica la aproape 100 de mii de euro si apartine exclusiv Primariei, banii reprezentand incasarile de anul trecut din administrarea partiei "Soimul I', care are un grad de dificultate ridicat.

Noua partie, care va pleca din acelasi loc cu cea veghe, insa va ajunge la "podul Voronet" va fi dotata cu telescaun si teleschi.

De asemenea, autoritatile locale lucreaza si la o a treia partie, cu o lungime de doi kilometri, dar si la una speciala pentru sanii, cu o lungime de 400 de metri.

Modifică setările cookies