Număr record de accidentări pe pârtii în aceste zile. Bilanțul victimelor

Viteza, imprudenţa, dar şi aglomeraţia de pe domeniile schiabile au făcut o mulţime de victime. 

Numai în primele două zile ale lui 2020 au fost 144 de răniţi, iar bilanţul pentru vineri nu este gata încă. Echipele de salvamontişti sunt în gardă, ca să facă faţa numărului tot mai mare de incidente şi patrulează printre turişti. 

De la deschiderea sezonului de schi, pe pârtiile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov au fost peste 200 de intervenţii. Asta în condiţiile în care iniţial s-a putut schia doar în Sinaia şi pe câteva părţii de începători din Azuga. 

Numai joi au fost rănite 96 de persoane pe pârtiile din ţară. 

Copilul din Sinaia lovit de un schior şi transportat cu elicoperul la Bucureşti este bine şi a fost externat din spital. Din fericire nu a suferit răni la coloană, însă a avut simptome care iniţial i-au derutat pe salvatori. 

Principalele cauze ale accidentarilor sunt: aglomeraţia de pe domeniile schiabile, faptul că turiştii nu îşi reglează bine legăturile, iar în urma unui impact schiurile nu sar din picioare, lucru ce poate duce la fracturi. La acestea se adăugă şi neadaptarea vitezei în funcţie de nivelul fiecăruia. 

Cele mai frecvente răni sunt: loviturile şi fracturi la mâini şi picioare, iar cele mai grave; loviturile la cap, bazin şi coloana. 

Modifică setările cookies