Noul sezon de schi va aduce in statiunea Straja o partie de snow tubing. Cand se va deschide

Iarna bate la usa, iar administratorii statiunilor montane din vestul tarii sunt cu pregatirile pe ultima suta de metri. La Straja, de exemplu, in aceste zile se amenajeaza o partie de snow tubing pentru turistii care sunt dornici de distractie.

Partia de snow tubing masoara 200 de metri si este situata in apropiere de Platoul Soarelui. Aceasta este dotata cu o instalatie speciala care trage un colac de la baza partiei pana in partea superioara. Acolo, colacul se desprinde de instalatie si coboara cu viteza in vale.

Valentin Huda, administratorul partiei: “Instalatia de snow tubing are un sistem de prindere, iar turistul se pune in colac, iar instalatia il trage pana sus. Sus are un sistem automatizat de debarcare care il dezleaga de pe linie, iar de acolo intra direct pe traseul de tubing (…) Partia de snow tubing are si denivelari sa fie un pic mai palpitanta plecarea”.

Noua partie poate deservi 500 de turisti pe ora. Pretul pentru o singura urcare este de 3 lei, insa urmeaza sa fie implementat si un sistem pe cartela. In cazul in care un turist va dori sa urce de mai multe ori cu aceasta instalatie, pretul va scadea.

Investitia facuta in noua partie se ridica la suma de 40.000 de euro si va putea fi folosita de turisti in acest sezon de iarna, in apropierea Craciunului.

Modifică setările cookies