Noua persoane accidentate la schi, in perioada Craciunului, la Vatra Dornei

Noua turisti, intre care doi din Germania si Ucraina, s-au accidentat, in perioada Craciunului, pe partia Parc din Vatra Dornei, majoritatea avand nevoie de ingrijiri la spitalul din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, in perioada Craciunului jandarmii montani din Vatra Dornei au acordat sprijin, impreuna cu angajatii Salvamont, in cazul a noua persoane care s-au accidentat pe partia de schi Parc din Vatra Dornei.

Sursa citata precizeaza ca s-au accidentat patru copii, doua femei si trei barbati, doua dintre persoanele ranite fiind din Germania si Ucraina, iar celelalte din Suceava, Ilfov, Galati, Bistrita, Neamt si Constanta.

Persoanele accidentate au fost transportate la baza partiei, unde au primit ajutor medical din partea echipajelor SMURD sau ale Ambulantei, in majoritatea cazurilor fiind necesara transportarea acestora la spitalul din localitate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, Bogdan Cornaci, a precizat ca ranitii au avut entorse, luxatii si plagi taiate, iar cel mai grav a fost ranit un barbat de 35 de ani din Ucraina, care a suferit o plaga taiata la un picior si o fractura la o mana, in timp ce o fetita de 10 ani din Germania a suferit o fractura de tibie la piciorul drept.

In Vatra Dornei sunt in prezent aproximativ 5.000 de turisti, potrivit primarului Ilie Boanches, multi dintre acestia practicand sporturi de iarna pe cele trei partii din statiune.

Primarul a precizat ca partiile sunt acoperite cu zapada naturala, dar pe doua dintre ele, Veverita si Parc, s-a suplimentat stratul de zapada naturala cu zapada artificiala.

 

Modifică setările cookies