Ninsori în mai multe regiuni ale țării. Zonele unde temperaturile scad la 0 grade

Luni o să ningă la munte, în Maramureş, Transilvania, în nordul Crișanei şi al Moldovei. Ploile vor veni la început în Banat, în sudul Crișanei dar şi în centrul şi sudul Moldovei, dar mai târziu vor fi precipitaţii mixte.

Maximele se vor situa între zero grade în depresiuni şi 10 grade pe litoral.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă în orele dimineţii, dar mai târziu atmosfera va fi însorită şi se încălzeşte.

La lăsarea serii se înnorează şi pe timpul nopţii vin precipitaţii, mai ales ploi. Până atunci se anunţă vreme bună şi temperaturi de până la 10 grade pe litoral.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei în primele ore ale zilei apare ceata apoi va fi soare. Seara se strâng norii şi la noapte vin precipitaţii mai ales sub formă de ploaie.

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina găsim mulţi nori şi precipitaţii: ninsori şi lapoviţă. Vântul va avea intensificări iar temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

Vreme neplăcută şi temperaturi în scădere aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi mai ales ninsori iar vântul va viscoli ninsoarea pe crestele montane.

În ţinuturile vestice, va ninge în nordul Crișanei şi la munte, dar în rest vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi vântul va avea unele porniri. Temperaturile, ajung până la 4-5 grade Celsius.

În Transilvania găsim mulţi nori şi vor predomina ninsorile. Vântul va prinde putere pe crestele montane şi va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 80 km/h. Se răceşte şi la amiază vor fi cel mult 4 grade.

În sud-vestul ţării se anunţă vreme bună. Norii vor fi mai numeroşi în zonele de munte pe unde va ninge şi vântul va avea intensificări dar în rest atmosfera va fi însorită. Maximele termice, în scădere faţă de ziua trecută vor ajunge până la 6 grade Celsius.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere uşoară însă acum dimineaţă mai poate să apară ceață.

Vremea în următoarele zile

Marți temperaturile vor fi modeste în jumătatea de nord a ţării şi vin precipitaţii slabe: ninsori la munte, în nord şi în centru şi lapoviţa în rest. În orele dimineţii, mai e posibil să apară poleiul.

Miercuri se face mai rece. În regiunile nordice şi estice se mai strâng norii, dar în rest se arată soarele.

Joi va predomina vremea frumoasă dar va fi rece pentru luna decembrie mai ales dimineaţa şi noaptea.

Vremea în București

În Bucureşti, luni cerul va fi variabil, vântul activ şi termometrele vor indica 5-6 grade Celsius. Spre seară se înnorează, la noapte aşteptam 2-3 stropi de ploaie şi se încălzeşte uşor.

Marți vremea va fi neplăcuta îndeosebi în prima parte a zilei, când mai vin precipitaţii slabe sub forma de ploaie; mai târziu norii se rispesc şi vom zări şi soarele.

Miercuri se anunţă soare pe tot parcursul zilei însă va fi rece; maximă termică se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius.

Joi în orele dimineţii va fi rece, dar peste zi atmosferă va fi însorită, se încălzeşte puţin şi termometrele vor indica 6 grade. Pe timpul nopţii, temperatura aerului coboară spre MINUS 2 grade Celsius.

Vremea la munte

În zonele de munte, luni se anunţa mulţi nori şi precipitaţii. Va ninge mai consistent în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor, vântul va viscoli ninsoarea pe creste, pe unde se vor depăşi viteze de 80 km/h. Temperatura aerului va creşte uşor.

Marți temperaturile scad, mai apar ceva fulguieli, iar vântul rămâne intens şi va spulbera zăpada depusă.

Miercuri în masivele nordice se mai aduna norii însã condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. În rest, atmosferă va fi însorită şi vântul se va înteţi pe creşte.

Joi va predomina vremea frumoasă însă va fi rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, vântul activ şi se încălzeşte semnificativ.

Modifică setările cookies