Cine a vrut odihna si o masa imbelsugata a ales berbecuti, vitel si purcelusi bine rumeniti la protap, in timp ce curajosii au zburat cu schiurile, placa ori sania pe partie, unde peisajul a fost superb.
Cine a vrut odihna si o masa imbelsugata a ales berbecuti, vitel si purcelusi bine rumeniti la protap, in timp ce curajosii au zburat cu skiurile, placa ori sania pe partie, unde peisajul a fost superb.
Turistii au inceput sa vina in numar mare la munte inca de vineri, asta desi oficial sezonul de schi nu s-a deschis.
Impatimitii sporturilor de iarna s-au grabit catre partia Cazacu din Azuga, singura deschisa. Aici zapada a ajuns la 30 de centimetri si a fost batatorita.
In restul statiunilor, turistii au fost nevoiti sa aleaga saniuta, pentru ca, din cauza vantului, nici instalatiile pe cablu nu au functionat.
Duminica a nins aproape toata ziua si temperaturile nu au depasit - 6 grade Celsius in statiuni si - 14 pe munte.
Hotelierii au fost insa pregatiti si i-au intampinat pe oaspeti cu petreceri surpriza si mancare pe alese.
La finalul weekendului se declara multumiti de debutul de sezon.
In Poiana Brasov, de exemplu, gradul de ocupare a fost de aproape 70%.
Ca sa aiba energie, turistii s-au infruptat, mai intai, din fripturile la protap, pe care bucatarul le-a pregatit dupa o reteta speciala.
Trei zile a tinut carnea in bait si 10 ore la rumenit.
"Lumea nu stie ca nu prea a mancat taur la protap pe vremea asta. Taurul se prajeste un pic greu pe vremea asta. Mult foc, mult de lucru...", a spus bucatarul Zoltan Demeny.
Cata vreme adultii au fost ocupati cu distractia, copiii s-au transformat in spiridusiii lui Mos Craciun.
Atmosfera de sarbatoare a fost si pe partiile de pe Valea Prahovei. La Sinaia, Busteni si Azuga a nins ca in povesti cu fulgi mari si desi, asa ca toata lumea a vrut sa se bucure de zapada.
Unii au luat primele lectii de schi.
„Am inceput primele ore, ne bucuram de partie. Este buna si pentru incepatori, dar merge si pentru ceilalti. Speram, daca Dumnezeu ne ajuta, pana weekendul viitor se va deschide si partia mare", a spus un instructor de schi.
La Busteni, pe partia Kalinderu parca era concurs de sanius.
Dupa cateva ture, turistii s-au incalzit cu un vin fiert in cabane.
Apoi s-au intors pe partie, sa-si testeze skiurile ori saniutele.