Toate au fost pregatite cu grija de gazdele de pe Valea Prahovei si din zona Brasovului pentru ca oaspetii sa se simta in al 9-lea cer. Chiar daca nu a nins in Poiana Brasov, Busteni, Azuga si Predeal, partiile sunt albe, gata pentru skiuri saniute sau placi.
In Poiana Marului, langa Brasov, acesti turisti din Constanta au fost intampinati la sosire direct cu pomana porcului. Si cum nu se poate dans fara lautari, sorici si jumari fara tuica si carnati fara vin, gazdele le-au potrivit cu grija pe toate.
Si gazdele de la aceasta pensiune de pe Valea Prahovei au scos in curte un purcel de 70 de kilograme, ca fiecare sa-si aleaga bucata care-i place.
Cine nu mananca porc nu trebuie sa-si faca probleme: pensiunea are si o mica pastravarie, din care oaspetii isi pot alege un peste.
Si in camerele de hotel e agitatie mare. Multi turisti au cerut brazi impodobiti si platesc pentru aceasta placere intre 200 si 1000 lei.
Cu tipete zglobii si hohote de ras a fost inviorata atmosfera si pe partiile din Poiana Brasov. Strainii au dat primii navala in statiuni. Studentii chinezi din acest grup s-au hotarat sa invete sa schieze.
Aici la Poiana Marului turistii au sosit de ieri, si de atunci sunt intr-o continua petrecere. Gazdele au avut grija sa le aduca lautari, iar bucatele traditionale de pomana porcului au fost pregatite chiar in fata lor.
Pe mese s-au asezat deja gramezi de caltabosi, carnati proaspeti, jumari, sorici si, bineinteles zeci de litrii de vin si tuica fiarta.
Insa piesa de rezistenta este aceasta mancare la ceaun care se pregateste chiar in aceste moment.- sau poate sa imi spuna bucatarul ce pregateste. Pana cand va fi gata, lautarii intretin atmosfera iar oaspetii s-au pus pe dans.
Petrecerea tine pana dupa Craciun. Maine peste zi se vor canta colinde iar spre seara va sosi la Poiana Marului si Mos Craciun.