La munte, turistii au schiat sambata in tricou si pantaloni scurti. Curajosii au facut baie in zapada la cota 2000

Ziua superba le-a amintit oamenilor ca viata nu trebuie traita intre patru pereti. Asa ca multi au iesit din case cand au vazut ce soare frumos ii intampina.

Parcurile au fost pline de lume, iar la munte unii au schiat in tricou si pantaloni scurti. Si s-au si bronzat la mare inaltime in timp ce prin poienite s-au aprins gratarele, semn ca am scapat de iarna.

Sute de turisti au urcat sambata cu telecabina la cota 2000 din Sinaia cu gand sa schieze. Pe la pranz insa, cand termometrele aratau aproape 17 grade, multi s-au gandit sa faca si o baie de soare la inaltime. Curajosii s-au dezbracat pana in brau, ca sa prinda putina culoare.

Au fost insa si turisti care nu s-au lasat dusi de pe partie, chiar daca zapada li s-a inmuiat sub picioare. Administratorii partiilor de altitudine din Sinaia spun ca vor incerca sa le asigure conditii si saptamana viitoare pasionatilor de sporturi de iarna. Daca soarele nu va topi toata zapada.

Cei care n-au urcat sus pe munte, s-au distrat in poienite. Cu branza, ceapa verde, ridichii si niste carne fripta pe gratar, oamenii au iesit sa se bucure de aerul curat.

"E vreme superba la munte, sunt peste 20 de grade, veselie, muzica si gratare incinse. Romanul a iesit la iarba verde, unde altundeva?! Unde distractia e-n toi!" a povestit un turist.

"Gratarul, mici, friptura, carnati, muzica pe masura! Cu ce stropim micii? Sa vedem ce avem in sticla asta. E frumos rau, nu merita acasa de nicio culoare!" e de parere un alt turist.

Meteorologii anunta vreme frumoasa si duminica. Abia pe seara sunt asteptate ploi.

Modifică setările cookies