Unul dintre turisti a lasat Bucurestiul in urma, si-a luat prietenii si a petrecut, atat de Revelion cat si de ziua sa de nume, la o pensiune, in mijlocul unei paduri din Poiana Marului, in judetul Brasov. Astazi, la pranz, s-a trezit cu mari dureri de cap, dupa ce a amestecat spritzul cu taria.
"Incercam sa ne revenim dupa noaptea trecuta. O sa continuam, dar intr-un ritm mai scazut. Am baut vin, wisky, coniac, fiecare a baut ce a vrut", a declarat Vasile, un turist.
Ce a vrut si cat a putut. Iar la pranz o mahmureala teribila i-a doborat pe toti. Asa ca au apelat la retetele gazdei: zeama de varza si ciorba de potroace acra. Foarte acra.
"Clientii au culcat lautarii, dimineata. Incercam sa-I aducem prin zeama de varza, ciorbe acrite cu varza, muraturi, sa-i trezim", a declarat Razvan Antonaru, administratorul unei pensiuni.
Un alt "medicament" cerut de toata lumea a fost ciorba de burta, neaparat cu un ardei atat de iute incat sa te scoale din morti. Nici muraturile nu au fost uitate.
Unii dintre cei care au petrecut mult, dar mai aveau cat de cat putere sa mearga pe picioarele lor, au cautat centrele spa cu jacuzzi si piscine.
"Daca n-avem zapada, macar s-avem apa! Nu se simte frigul, e foarte cald inauntru", a declarat un turist.
Chiar daca va simtiti din nou revigorati dupa retetele de mai sus, medicii spun ca, totusi, in a doua zi de Revelion n-ar strica mai multe salate, ceva peste si mai putin alcool.