Prin clipuri video ce prezinta in toata splendoarea locurile cu poteci inguste ce te duc pana pe crestele abrupte si in pesterile sapate in stanci. Pe langa peisajele care iti taie rasuflarea, turistii sunt atrasi, spun ei, si de ospitalitatea localnicilor.
"Anual mii de turisti romani, dar si straini ne viziteaza zona datorita obiectivelor turistice pe care le are Garda de Sus peste 100 de pesteri si sunt fascinati de natura care este inca nealterata, de salbaticia locurilor", povestete primarul din Garda de Sus.
Gârda de Sus este o zona de poveste din Muntii Apuseni, unde turistii pot face o calatorie in timp, daca iau la pas potecile de munte si viziteaza obiectivele turistice.
Cu cei 200.000 de euro veniti de la Uniunea Europeana a fost construit un centru de informare chiar in centrul comunei.
"Oferim servicii atat de indrumare a turistilor spre obiectivele turistice din zona, informatii referitoare la traseele pe care le pot face din comuna, precum si despre spatiile de cazare", sustine Gheorghe Radac - responsabil centru turistic.
Tot din fonduri europene, la Gheţarul de la Scărişoara si in Munţii Călineasa s-au construit doua refugii, pentru turistii care vor sa se adaposteasca peste noapte, unde au conditii ca la pensiuni.
"Ar fi ideal sa realizeze niste conditii, soseaua e buna, aerul curat, sanatos", explica o turista.
Si in Maramures, autoritatile au accesat fonduri europene in valoare de 200.000 de euro, si au pus pe picioare un proiect de promovare a zonei.
Dupa ce au vizionat acest promo, zeci de belgieni, spanioli, germani si olandezi au poposit in Maramures, fiind atrasi de simplitatea si frumusetea zonei.
"Am facut un film care e mai fresh decat alte abordari precedente. N-am mers mult pe regie. N-o sa vedeti persoane imbracate in special in costume populare sa fie filmate" explica Rada Pavel, responsabil marketing.
Autoritatile au achizitionat si 20 de biciclete si au marcat special un traseu de peste 100 de kilometri. Acestea pot fi inchiriate cu 15 lei pe ora, si 40 de lei pe zi.