Imagini ireale la poalele Făgărașului. Cum au fost întâmpinați turiștii

Vacanţa nu s-a terminat pentru toată lumea, iar cei care au ales să ajungă la Poiana Neamţului, s-au bucurat de o iarnă desprinsă parcă din filmele rusești.

Pentru mulţi dintre ei experienţa a culminat cu o întâlnire aparte: la poalele munţilor Făgăraş au dat nas în nas cu o familie numeroasă de ciute şi cerbi, curioşi şi tare prietenoşi. 

Obişnuiţi deja cu oamenii, au stat la o şedinţă foto şi la o... gustare! 

Pentru turişti urmează câteva zile de plimbări, multă veselie la o bulgăreală şi sute de fotografii numai bune de păstrat în albumul de familie.

Cei care au pornit din Avrig pe drumul ce duce la Poiana Neamţului au avut parte de suprize... cu coarne!

Turist: "Acum stă la o şedinţă foto,  urmează compostatul biletelor"

Bambi, mascota regiunii, este dornic de răsfăţ...

Propietar: "Uite aici scena mirifică, uite, dragoste! Uite ce frumos e! Îl cheamă Bambi, are 6 luni şi e rasfățatul familiei! "

Turiştilor nu le vine să creadă că totul e real.

Tânăr: „A fost ceva unic, n-am mai trăit aşa ceva până acum. Copiii sunt foarte fericiţi! Pentru ei am făcut asta posibil. 

Reporter: Nu doar copiii, văd că şi cei mari? 

Tânăr: „Da şi cei mari! O experieta unică, nu am mai stat aşa aproape!"

Turista: "Ceva de vis. Am locuit în Sibiu peste 20 de ani dar nu am fost niciodată aici, ceva de vis! // Am văzut căprioarele, am văzut munţii superbi în toată spelndiarea lor cu zăpadă. Zăpada şi tot frumosul acesta, natura şi tot ce vedem aici ne aminteşte de copilărie! "

Copil: „Mie îmi place foarte mult aici la munte şi foarte bucuroasă că am venit la căprioare. Cum sunt căprioarele astea? Drăguţe!"

Povestea acestui loc mai puţin cunoscut începe după anul 1906, când armata austro-ungara a construit o cabană pentru soldaţii care păzeau graniţa dintre Imperiu şi Regatul României, de dincolo de munţi. Primele forme de turim s-au dezvoltat după mijlocul anilor 50, iar după comunism a apărut în zonă şi pensiunile.

Ilie Stoica, proprietar pensiune: "E o zonă care îţi oferă natura, zapda, linişte, frumusetiule sunt în spatele meu. Cerbii, mai jos colegii au caii pentru echitaţie. Este o zonă care este atractivă şi merita văzută, Valea Avrigului."

Amatorii de vacante montane pot încerca să ajungă şi în aceste locuri, mai ales că iarna se dă greu bătută la poalele munţilor Făgăraş, iar din Sibiu până aici nu sunt mai mult de 45 de kilometri. Iar oferta turistică este variată: plimbări cu sania, focuri de tabără, îngrijirea şi chiar hrănirea animalelor, dar mai ales multă, multă zăpadă! Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 200 de lei, asta dacă vă doriţi o cameră dublă cu mic dejun inclus.

Modifică setările cookies