Cand au vazut ce soare frumos straluceste pe cer, multi s-au hotarat sa manance afara. Au incins gratarele intr-o poienita, in curtea pensiunii sau chiar in varful partiei.
Turistii care au urcat joi pana in varful partiei Kalinderu din Busteni n-au regretat. Cabanierii i-au asteptat cu masa plina.
"Le-am pregatit o varza cu afumatura, un gulas unguresc si o ciorba ardeleneasca. Si mai avem ciolane la cuptor", a declarat Marius Ghinea, cabanier.
Si in Poiana Brasov, la baza partiei, la orele pranzului, oamenii au stat la coada la mici, dupa ce au dat o tura cu schiurile ori cu sania.
Gratarele au sfarait si in poienite, acolo unde peisajul de iarna si aerul curat i-au indemnat pe turisti sa manance cu pofta.
Pe la pensiuni, in Marginimea Sibiului, turistii au fost invitati sa ia masa afara. Tuica si vinul fiert le-au tinut de cald pana cand tochitura cu mamaliguta a fost gata.
A fost asadar o vreme numai buna de stat afara. Chiar si in cele mai umbrite vai au fost peste 5 grade Celsius.
Mahmuri, ragusiti si mai grei cu un kilogram-doua - romanii care au petrecut la munte sunt hotarati sa-si schimbe regimul de viata incepand de joi.
Au ales miscarea, aerul curat si soarele, ca sa-si revina dupa lungul sir de ospete la care au luat parte.
Variante au nenumarate, incepand cu mersul pe jos care e sanatos si...gratuit.
Pentru cei care au la dispozitie un buget de sarbatoare, SPA-ul e o optiune extrem de placuta.
Unii au incercat activitati mai indraznete, cum ar fi parcul de aventura, dar pentru cei mai multi schiul si piscina raman favorite.
In orice caz, in a doua zi de Craciun turistii au reusit sa se dezmorteasca si sa dea jos macar cateva grame din ce-au acumulat in aceasta vacanta.