Gratare, piscina si relaxare la SPA. Cum au petrecut turistii de la munte in a doua zi de Craciun

Masurata dupa mancare si bautura, sarbatoarea Craciunului dureaza trezi zile si trei nopti. Cei care au ajuns la munte au inceput petrecerea inainte de Ajun, iar joi s-au asezat din nou la masa. 

Cand au vazut ce soare frumos straluceste pe cer, multi s-au hotarat sa manance afara. Au incins gratarele intr-o poienita, in curtea pensiunii sau chiar in varful partiei.

Turistii care au urcat joi pana in varful partiei Kalinderu din Busteni n-au regretat. Cabanierii i-au asteptat cu masa plina.

"Le-am pregatit o varza cu afumatura, un gulas unguresc si o ciorba ardeleneasca. Si mai avem ciolane la cuptor", a declarat Marius Ghinea, cabanier.

Si in Poiana Brasov, la baza partiei, la orele pranzului, oamenii au stat la coada la mici, dupa ce au dat o tura cu schiurile ori cu sania.

Gratarele au sfarait si in poienite, acolo unde peisajul de iarna si aerul curat i-au indemnat pe turisti sa manance cu pofta.

Pe la pensiuni, in Marginimea Sibiului, turistii au fost invitati sa ia masa afara. Tuica si vinul fiert le-au tinut de cald pana cand tochitura cu mamaliguta a fost gata.

A fost asadar o vreme numai buna de stat afara. Chiar si in cele mai umbrite vai au fost peste 5 grade Celsius.

Mahmuri, ragusiti si mai grei cu un kilogram-doua - romanii care au petrecut la munte sunt hotarati sa-si schimbe regimul de viata incepand de joi.

Au ales miscarea, aerul curat si soarele, ca sa-si revina dupa lungul sir de ospete la care au luat parte.

Variante au nenumarate, incepand cu mersul pe jos care e sanatos si...gratuit.

Pentru cei care au la dispozitie un buget de sarbatoare, SPA-ul e o optiune extrem de placuta.

Unii au incercat activitati mai indraznete, cum ar fi parcul de aventura, dar pentru cei mai multi schiul si piscina raman favorite.

In orice caz, in a doua zi de Craciun turistii au reusit sa se dezmorteasca si sa dea jos macar cateva grame din ce-au acumulat in aceasta vacanta. 

Modifică setările cookies