Experiențele rustice, „ca pe vremuri”, tot mai căutate de turiști

Locurile unde turiștii sunt dornici să se simtă că în familie de sărbători, alături de gazde primitoare, și să asiste la coacerea cozonacilor pregățiți special pentru masă festivă sunt tot mai căutate.

De exemplu, în inima pădurilor din Munții Apuseni, oamenii găsesc o oază de liniște, departe de agitația cotidiană.

Olandezul care s-a mutat în Dealu Negru

 

Aici, timpul stă parcă în loc, iar zona este foarte căutată de turiştii din țară, dar şi de peste hotare.

Turiștii veniți din toată lumea fac plimbări pe poteci de munte, ca să descopere frumusestea locului. Ivo, care este din Olanda, s-a mutat în Dealu Negru, un sat din apropiere de lacul de acumulare Beliș, la o ora de mers cu mașina din Cluj-Napoca, împreună cu soția sa, care este româncă. Inițial, aici și-au făcut casă, dar pentru că musafirii erau numeroși într-un loc atât de spectaculos, s-au hotărât să construiască o mică căbănuță din lemn, pentru două persoane.

Ivo Valkenburg, proprietar: „Uneori, oamenii din România nu văd frumusețea propriei țări. Iar noi am construit asta pentru a redescoperi frumusețea și sufletul României, natura este atât de spectaculoasă, iar mâncărurile sunt atât de sănătoase”.

Familia din Brăila care primește oaspeții în odăi ca pe vremuri

 

 

În satul Glod, din Alba, o familie din Brăila, mutată în zona, își primește oaspeții în odăi care își spun povestea peste timp: o șură, o primărie și o școală, care au fost salvate, mutate bucată cu bucată din Maramureș și primenite în stil tradițional. Turiștii veniți din toată lumea fac plimbări pe poteci de munte ca să descopere frumusețea locului și dau o mâna de ajutor gazdelor la muncă, în gospodărie.

Alin Mușat, proprietar: „Din ce în ce mai mulți oameni vor altceva, să vii și să stai la masă cu gazdele, să fii parte dintr-o familie, nu ceva rece, și să pui suflet".

Clădirile vechi de peste 150 de ani, din lemn de stejar și cu acoperișuri din șindrilă, au fost demontate bucată cu bucată și aduse la Glod, unde au fost readuse la viață.

Un conac cochet, în Dealu Mare

 

A-ți petrece sărbătorile printre dealurile ruginii din podgoria Dealul Mare este o experiență în sine și la fel este și drumul până la conacul cochet, aflat nu departe de Ploiești. La nici câteva sute de metri, te rupi de realitatea urbană și intri în mijlocul naturii, unde simți o energie puternică, dar în același timp ești copleșit de liniște.

Manager: „Avem din toate de la tobă, cârnați, produsele în principal de la noi, pâine la test în variante diferite, dulciuri, coșul pentru colindători."

Conacul, ce datează din anul 1925, are disponibile zece camere, o priveliște mirifică, și delicii culinare ce te fac să îți amintești de gustul mâncărurilor de altă dată.

Modifică setările cookies