Dezamăgire pentru turiștii de la Poiana Brașov după 24 de ore de ninsoare

Dezamăgire pentru turiştii sosiţi în Poiana Braşov, care ştiau că a nins ca-n poveşti timp de 24 de ore.

Se aşteptau să schieze, însă administratorii pârtiilor au decis să oprească toate instalaţiile de transport pe cablu, ca să poată bate zăpadă. De marți, domeniul schiabil va sta la dispoziţie, perfect amenajat, au anunţat ei. Cine n-a mai avut răbdare, s-a îndreptat către Predeal sau Sinaia.
 
Tânăr pe Instagram: "Bună ziua oameni dragi. Pe pârtie, la Postavaru. Glumeam, suntem în parcare, jos de tot, după cum vedeţi, şi astea nu funcţionează. Aşa că o luăm la pas, hai copii, două ore până la Postăvaru".
 
Tânărul care transmite pe Instagram a venit de la Piteşti, împreună cu prietenii, hotărât să facă azi cel puţin 10 coborâri. S-au trezit toţi dis de dimineaţă, dar au constatat că nu au cum să urce în vârful muntelui.
 
TânărAm zis, a nins destul, n-are cum să nu fie deschis, dar cred că au şi ei nevoie de ceva timp. Speram însă că de Revelion şi după să prindem şi noi o zi-două de schi
 
TânărMă deranjează că trebuie să urc cu schiurile în spate, până în Postăvari şi fac o singură coborâre. Şi cred că daca ajung în Postavaru acolo rămân.
 
Administratorii pârtiilor au decis să ţină închise toate instalaţiile, ca să aibă timp să bată zăpadă, astfel încât condiţiile de schi să fie perfecte, începând de marți. Utilajele roiesc pe părţii, iar tunurile de zăpadă funcţionează la maxim.
Ziua nu e pierdută pentru începători şi pentru cei care vor să facă o încălzire, înainte de a se avânta în zonă înaltă a muntelui. Copiii au început primele lecţii cu monitorii.
 
Instructor de schi: "Toţi copiii au făcut ture pe jos, asta e, au bodogănit ei, nimeni nu s-a născut cu instalaţia pe Postavaru. Bunicul meu numai pe jos urca şi ne-a învăţat pe toţi să schiem".
 
Cei care s-au dus la Sinaia au fost mai norocoşi: gondola Carp şi telescaunul Soarelui circulă, iar vremea e perfectă, cu cer senin şi vânt slab. La Predeal, se va putea schia până la ora 21, căci instalaţia de iluminare nocturnă funcţionează.
Modifică setările cookies