Cum au sărbătorit Anul Nou turiștii de la munte. Caviarul și pieptul de rață, în meniu

România de la munte a petrecut până în zori în restaurante, dar şi pe pârtii. Turiştii s-au delectat cu mâncăruri şi băuturi rafinate în funcţie de stelele la care au stat, iar după ce atmosfera s-a mai înfierbântat au trecut pe ringul de dans.

Artificiile au luminat toate staţiunile la miezul nopţii, când oaspeţii au numărat însufleţiţi ultimele clipe din 2019.

La Predeal, turiştii au renunţat la schiuri abia pe la 9 seara şi au început dânsul pe pârtie. 

Turist: Aşteptam horă, dacă aveţi pile acolo la Dj să le spuneţi să pună o horă să ne afunam cu toţii...   

Turist: La mulţi ani tuturor românilor!

Câţiva au transmis în direct pe Facebook. 

La miezul nopţii, localnicii li s-au alăturat musafirilor.

Turist: "Nu am făcut niciun plan, am urcat în tren, la 9 am fost aici şi la 4 dimineaţa avem tren înapoi. A fost super"

Bucurie multă a fost şi pe pârtiile din Sibiu. În staţiunea Păltiniş, la peste 1400 de metri altitudine, la miezul nopţii, schiorii au coborât cu făclii în mâini.

În restaurante însă atmosferă a fost diferită. 

Tânăr: "Ne simţim cu toţii bine şi sperăm că în noul an să fie la fel cu împliniri"

Caviarul, pieptul de raţă şi brânzeturile nu au lipsit din meniu, iar atmosferă a fost întreţinută cu muzica live.

Într-un alt hotel am întâlnit această familie mixtă stabilită în Polonia.

Turist: "Soţia mea e din Polonia şi acum învăţa şi ea tradiţiile, gusta mâncarea noastră şi îi place 

Reporter: Pe fetiţa de mică o învăţaţi dansatoare?  

Turista: "Daa, iubim romanii şi o învăţ ce înseamnă muzica tradiţională

Gazdele şi-au încântat oaspeţii şi cu un spectacol de cabaret, care a încins atmosfera.

Modifică setările cookies