Vineri, de pildă, s-au bucurat doar de 300 de metri, din lungimea totală de 1300. În Bistriţa nu a nins şi nici tunurile de zăpadă nu fac fața.
Pârtia Cocoș este situată la 680 de metri altitudine, iar după ora 16 nu se mai vând cartele pentru cei care doresc să schieze.
Asta deşi pârtia are o nocturnă, a cărei construcţie a fost inclusă în costurile ințiale de 5 milioane şi jumătate de euro. Oraşul s-a îndatorat la bănci 20 de ani pentru această sumă.
Cetăţean: "Din păcate, programul de funcţionare ne lasă cu gura căscată. Oare iubitorii de sport, elevii, copiii au timp o oră, mănâncă şi până ajung la pârtie, mai au o oră la dispoziţie. Avem nocturnă! Culmea, anul trecut mergea de Sfânta Maria, de ce să nu fie folosită nocturna în splendoarea ei, iar programul să fie până la ora 21?"
Schior: "Trebuie să prelungesca dacă vor fi temperaturi cu minus, anul trecut am schiat şi în nocturnă, e scurt timpul."
Lucrările la Pârtia Cocoș au început în 2015 şi au fost terminate la finalul lui 2016. Cu toate acestea a fost deschisă abia la începutul lui 2018. Fără prea multe şanse de schi.
Schior: "Au promis că săptămâna viitoare vor da drumul la telescaun/că până acum am fost vitregiţi"
Chiar dacă în zonă, în mod tradiţional, nu prea ninge, autorităţile au continuat să cheltuiască, pe lângă cele cinci milioane şi jumătate de euro alte câteva sute de mii de euro pentru un ski lift, tunuri de zăpadă şi reamenajarea pârtiei care a luat- o la vale. A fost cumpărat inclusiv un soft care reglează tunurile.
Deocamdată, se schiază doar pe pârtia mică, de la baza complexului, pentru începători.
Schior: "E prima lecţie pentru fetiţă, am aşteptat foarte mult, ne bucurăm de zapadă, speram să îi dea drumul şi la cea mare să fie mai multă zăpadă."
Municipalitatea a pus la dispoziţie şi un microbuz care să-i ducă pe doritori la pârtie, numai că ....
Șofer microbuz: "Nu am adus nici un client, nu au fost solicitări încă, două microbuze şi nici un client, în 4 ore"
Gelu Muthi, viceprimar Bistriţa: "Ştiam că vine iarna, s-a dat drumul pentru teleschi cu lungime de 300 de metri. Pentru partea de jos nu e necesar să funcţioneze nocturna."
Dacă în sezonul 2017-2018 s-a schiat doar 12 zile, anul trecut iubitorii sporturilor de iarnă au avut parte doar de 10 zile de zăpadă. Deocamdată afacerea merge în pierdere.