Statiunile de schi arata absolut spectaculos de sus. Imagini surprinse cu drona

A fost cel mai aglomerat weekend din acest an in statiunile de pe Valea Prahovei si din Brasov si este de inteles, daca ne gandim la vremea superba cu 10 grade. Mii de masini au urcat pe DN1, inca de la primele ore ale diminetii, asa ca s-au format coloane interminabile si blocaje inca de la intrarea in Comarnic, pana la Posada, dar si intre Sinaia si Busteni. Noroc ca, odata ajunsi la destinatie, partiile de schi i-au facut pe turisti sa uite de chin.

Pe drumul spre munte, coada de masini se intindea de dimineata pe mai bine de 20 de kilometri. Dupa ce au scapat de Drumul National 1, turistii au dat de alte cozi, formate la intrarea in parcarile de la baza partiilor. 

"Avem o capacitate in jur de 800 - 1000 de locuri in zona partiei si in zonele adiacente partiei. Este foarte aglomerata zona. Toate parcarile sunt la capacitate maxima, pline, si s-a creat putin ambuteiaj la iesire, dar gestionam situatia", a explicat Florin Debu, administratorul domeniului schiabil.

Aceeasi situatie si in Poiana Brasov. Primul obstacol a fost gasirea unui loc de parcare. Toate s-au ocupat inca de la primele ore ale diminetii asa ca a fost un adevarat chin gasirea unui loc unde sa-si lase masina.

Aglomeratia a continuat si pe partie. Erau cozi interminabile la toate instalatiile de transport pe cablu, dar cu toate acestea turistii spun ca au reusit sa se bucure de zapada.

Si la instalatiile de transport pe cablu din Predeal s-a stat la coada, iar pe partie, aglomeratie ca acum nu a fost in toata iarna.

"Cat ai stat la coada?
- 45 de minute, cam asa.
- Cum ti se pare, aglomeratie mare?
- Da, nu am mai vazut asa", a
spus un turist.

Cei mai castigati au iesit proprietarii de hoteluri si restaurante. La hoteluri nici vorba sa mai gasesti o camera libera in acesta perioada. Ziua de maine se anunta la fel de aglomerata.

Modifică setările cookies