Vremea a tinut cu turistii si unii au admirat peisajul de la inaltime, relaxandu-se pe sezlong.
Pentru ca toate cele trei partii au fost libere, turistii au schiat cat i-au tinut picioarele. Si nici seara nu s-au dat plecati, mai ales ca si preturile sunt avantajoase. In Vatra Dornei, o urcare cu teleschiul sau telescaunul costa intre 3 si 12 lei, iar un abonament pe o zi de schi nu depaseste 60 de lei.
"Sunt din Olanda si am petrecut o zi foarte frumoasa. Am venit la schi impreuna cu familia. Vremea e buna, nu-i frig. Partia merge foarte bine, ne distram de minune si am vrea sa stam macar o luna aici. Peisajul, extraordinar", au declarat turistii
Dupa mai multe coborari, cand au ajuns, din nou, in varful partiei,turistii au decis sa ia o pauza si sa admire peisajul. Mai ales ca si locul a fost special amenajat pentru asa ceva:
"Foarte fain, chiar ne simtim bine aici. Putin cam rece, ar fi bun aici un incalzitor, dar il avem. Nu e vin, e ceai, pentru ca radarul era jos."
Andrei nu vrea sa renunte la pasiunea lui pentru motocicleta nici iarna. s-a plictisit sa faca acelasi lucru ca toti. Asa ca si-a tunat vehiculul cu doua roti si, ca sa poata urca pantele inzapezite, a infipt in cauciucuri holşuruburi. Culmea, metoda functioneaza.
Andrei, pasionat de motociclism: "I-am pus niste distantiere la cauciuc sa pot lucra si le-am bagat cu filetanta. Asta-s holsuruburi. Asta-i a doua tura. Le-am terminat odata, le-am si schimbat."
Dupa o astfel de tura plina de adrenalina, merge o portie apetisanta de mancare. Mai ales ca mirosul de fasole cu ciolan afumat se simte de la mijlocul partiei.
"Se prepara destul de usor, schiorii sunt foarte entuziasmati. Dupa slalom, fasolea este preferata lor", a declarat administratorul unei partii.
De Revelion, in Vatra Dornei sunt asteptati mii de turisti. Mai toate spatiile de cazare au fost rezervate. De aceea, CFR-ul a anunat ca va suplimenta anul acesta cu vagoane trenurile care vin spre statiune.