Cat costa o lectie pe primul simulator de schi din Romania, adus special la Iasi din Olanda

Care este varsta potrivita pentru schi? Instructorii spun ca nu exista limita pentru acest sport, mai ales daca facem miscare in restul anului.

Iar cei din estul tarii, unde partiile sunt mai putine, au la dispozitie si primul "simulator de ski". Le trebuie doar vointa si timp liber.

"Trebuie sa formam un triunghi care se numeste plug sau felie de pizza. Varfurile trebuie sa aiba o distanta, sa nu punem niciodata varf peste varf la schiuri"
 
Singurul simulator de ski din tara a fost adus din Olanda si se afla la Iasi. E o banda rulanta ce masoara 7 metri lungime si patru latime actionata electric. Instructorul a ales Moldova pentru ca in zona nu sunt prea multe locuri pentru ski. 
 
"Mi se pare o idee foarte buna pentru Iasi pentru ca noi aici nu avem partii si ar trebui sa facem in fiecare an 300 de km pana la Vatra Dornei, unde sunt partii de incepator.", spune Diana Tanase, parinte.
 
O sedinta pe o astfel de partie dureaza aproximativ o ora iar preturile variaza intre 50 si 80 de lei. Pentru a putea ajunge pe o partie adevarata aveti nevoie de cel putin 10 cursuri.
 
Pe Valea Prahovei, cursurile de ski se tin direct pe partie. O sedinta costa intre 60 si 100 de lei, iar o zi intreaga 450 de lei. 
 
Sotii Dragomirescu, pasionati de ski, si-au adus la cursuri copilul de 2 ani, dar si bunicul de 70 de ani. 
 
In plus, monitorii de schi ne recomanda ca inainte sa ajungem pe partie sa facem miscare. 
 
"Genoflexiuni, flotari, tractiuni, glezne, genunchii vor fi foarte solicitati, glezne, tractiuni, afara in parcul de copii, alergat pe munte, innot cine isi permite e super recomandat si antreneaza toate grupele de muschi.", spune Alex Dobrescu, monitor snowboard. 
 
Pe Valea Prahovei si in Brasov sunt 10 partii pentru incepatori.
Modifică setările cookies