Cât a costat o vacanță la munte de Revelion. Suma uriașă cheltuită de români în staținile din țară

44 de milioane de euro: e suma record cheltuită de românii care şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară.

Estimarea este făcută de patronatele din turism dar trebuie să ţinem seama de faptul că vacanţa nu s-a terminat. În a treia zi a anului, oamenii au ieşit din nou în natură.

Au găsit cer perfect senin şi soare strălucitor.

În Poiana Braşov, au fost 3 grade astăzi la prânz însă turiştii nu au dârdâit pentru că soarele i-a răsfăţat din plin. Oamenii au alunecat cu bucurie printre brazii încărcaţi de zăpadă.

Turist: "În intervalul 9-16 ne relaxăm 3-4 ore maxim. 20 minute stai la coadă şi în 7 minute coborî, într-o oră faci două ture sau una dacă nu te dai bine."

O familie cu 2 copii din Constanța a pregătit un buget consistent pentru 8 zile la munte. Numai ski-pass-urile costă 4000 de lei, iar mesele de prânz încă 2000 de lei. Norocul a fost că stau la prieteni şi nu plătesc şi cazarea.

Turist: "100 de lei echipament 2 copii, pe zi, 2000 schi-pass pentru 4 persoane pentru 4 zile, la restaurant mai lăsăm 250 de lei la prânz într-o zi, dar e superb în Poiană "

Calculul rămâne neterminat, pentru că oamenii nu se mai uita la bani, dacă vor să se simtă bine. Patronatele din turism susţin însă că un sejur mediu de Revelion a costat 250 de euro de persoană. 

Cele mai căutate au fost pensiunile de la ţară, apoi staţiunile montane, unde - faţă de anul trecut - s-a înregistrat o creştere de peste 30% a numărului de turişti. 

Un grup s-a cazat la Bran, dar vineri a decis să urce pe muntele Postavaru.

Turista: "La telecabina am plătit 35 de lei adulţii şi 20 copii. La masa 100 de ron"

Staţiunile vedetă rămân Poiana Braşov, cele de pe Valea Prahovei, dar şi Păltinişul, Rânca sau Strajă, în ciuda faptului că vremea a fost blândă.

Prima ninsoare din acest sezon a adus însă un val uriaş de oameni dornici de zăpadă. Un cuplu a plătit 250 de lei pentru o scurtă plimbare cu snowmobilul. 

Turist: "Facem un traseu de 45 de minute, printre brazi."

Copiii nu vor avea în această iarnă alta vacanţă, în care să se bucure de zăpadă şi schi. Acesta este unul dintre motivele pentru care părinţii au ales să valorifice din plin zilele libere de Revelion. 

Alexandra şi Daria se afla la Păltiniş, în judeţul Sibiu

Schior"Nu suntem bugetari, dar n-am mai prins o zi liberă şi ne bucurăm de ea."

În total 170.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul în ţară, în creştere cu 2,5 procente faţă de anul trecut. 

Cheltuielile lor sunt însă cu 10% mai mari, arata datele federaţiei patronatelor din turism.

Modifică setările cookies