Autoritatile pun taxa pe aerul curat si privelistea superba din Parcul Bucegi. Cat vor plati turistii de la 1 ianuarie

4.5 lei este taxa pe care o va plati de anul viitor orice turist care patrunde in Parcul Natural Bucegi. Cu peste un milion de vizitatori anual, administratia parcului spera sa stranga mai bine de 800.000 de euro, pe care ii va investi in cabane, trasee si marcaje.

"Acesta este cel mai frumos loc pe care l-am vazut in Romania, muntii sunt extraordinar de frumosi. Norii sunt ca o mare, as vrea sa am o barca sa navighez", spune un turist american.

"As descrie ca niste insule inconjurate de o mare involburata, se vede foarte frumos in lumina soarelui, norii se vad albi si pufosi parca formeaza o mare agitata", a declarat o alta turista.

Toate aceste frumuseti vor fi taxate de la 1 ianuarie cu 4.5 lei. Elevii si studentii vor fi insa scutiti. Plata se va face in puncte fixe de pe trasee, la cabane si la telecabina. Turistii care vor fi prinsi ca n-au achitat risca amenda.

"E clar ca, daca constatam o incalcare flagranta sau care duce la pagube materiale, e clar ca atunci aplicam legea, dar mergem pe ideea de a constientiza si de a educa vizitatorii. Bucegii sunt vizitati anual de peste un milion si 200 de mi de turisti. Cele peste 800.000 de euro ce se vor strange de la ei in fiecare an vor fi investite in amenajari.", a declarat Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Este nevoie in interiorul parcului sa mai facem mici reparatii, sa zicem la nivelul traseelor, mici bancute pentru odihna, un podisor pentru a traversa o anumita zona mai accidentata, deci acest tarif se intoarce practic la vizitator in niste conditii mai bune de vizitare", a declarat Florian Popa, director general adjunct Romsilva.

Parcul Natural Bucegi se intinde pe trei judete: Prahova, Brasov si Dambovita si are o suprafata de peste 32.000 de hectare.

Modifică setările cookies