Artistul care face capodopere cu schiurile in zapada

Daca mergeti prin statiunile de schi din Europa, ati putea avea sansa sa il gasiti pe cel mai mare artist dintre schiori. Il cheama Simon Beck si creaza capodopere in zapada.

Acum 5 ani de zile, britanicul Simon Beck facea harti ale traseelor montane si partiilor de schi. Asa i-a venit ideea sa foloseasca zapada pentru a desena in ea cu schiurile. S-a mutat in Franta si bate cat e iarna de lunga statiunile din Alpi, impodobind-le cu desenele sale. 

Imi ia o zi sa fac un desen in zapada” spune artistul intr-un interviu pe Facebook “si de obicei ma opresc din cauza oboselii. Folosesc suprafete mari, de un hectar, pe care schiorii de obicei le ocolesc, fiindca nu sunt in panta”. Unii turisti se sperie insa si le compara cu misterioasele cercuri din lanurile de grau, atribuite de tabloide extraterestrilor, desi la final s-au dovedit doar o farsa.

Dupa ce termina desenele, le fotografiaza cat de repede poate, deoarece operele sale de arta au in general o viata foarte scurta: pot pieri la prima rafala de vant sau daca temperatura creste cu cateva grade. Unele dintre desene sunt creatiile sale originale, altele sunt comenzi platite. Artistul spune ca ar fi fost cautat si de cei de la Disney pentru a le face un desen care sa promoveze filmul "Frozen – Regatul de gheata". 

Modifică setările cookies